כשל חיסוני: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גל חום קיצוני בישראל - מי צריך להיזהר?

גל חום 2023: בניגוד לימי חמסין מזדמנים בעונות הקיץ הקודמות, הקיץ הזה אנו סובלים מגל חום כבד שנמשך כבר כמה שבועות. על הסכנות הבריאותיות שמביא עימו עומס החום עיקרי הכתבה: גל חום קיצוני בישראל נמשך כבר כמה שבועות. החזאים צופים בכל שבוע סימני דעיכה, אבל זה לא באמת קורה, והטמפרטורות לא יורדות מ-35 מעלות ברוב חלקי הארץ. לא רק בישראל: גל חום באירופה נמשך כמה שבועות גם במדינות שנחשבות לקרירות כמו הונגריה, אנגליה וצרפת. בניגוד אלינו, אצלם יש פחות שימוש במזגנים ולכן החום הוא אפילו יותר בלתי נסבל. מעבר לעובדה שהחום קשה מנשוא, קיימות גם השלכות בריאותיות ומסכנות חיים עבור חלקים נרחבים באוכלוסיה.______________________________________________  דומה שכל יציאה לרחוב מזכירה נפילה חופשית לתוך סיר מרק מהביל, כולל התחושה הדביקה שנגרמת בגלל הלחות הגבוהה וזיעה שמדביקה את הבגדים אלינו. תמיד אומרים שכל קיץ נראה לנו יותר חם מהקיץ הקודם כי אנחנו,...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לכשל חיסוני

טחול מוגדל - תמונת המחשה
טחול מוגדל קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה אומר אם ההמוגלובין שלכם נמוך?...
נויטרופניה - תמונת המחשה
נויטרופניה קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה אומר אם ההמוגלובין שלכם נמוך?...
ללמוד עוד על כשל חיסוני
פטרת ציפורניים: כיצד לטפל ביעילות-תמונה

פטרת ציפורניים מהווה הפרעה אסתטית בולטת בחודשי הקיץ ועלולה...

מאת: פרופ' אבנר...
26/03/2015
זיהום פטרייתי בנרתיק-תמונה

הסטטיסטיקה טוענת כי אחת משלוש נשים תסבול מזיהום פטרייתי...

08/03/2000
פטרת העור: טיפול ומניעה-תמונה

התפתחות פטריות במקומות שונים בגוף גורמת לגרד ותחושת אי...

מאת: ד"ר זהבה...
19/07/2010
פרזיטים: אורח לרגע גורם כל פגע-תמונה

הפרזיטים אינם נחלתם של שכבות נחשלות בלבד, וגם שכבות הביניים...

מאת: ד"ר סתיו...
30/05/2012
אולי יענין אותך לדעת...
איידס - בדיקת HIV - תמונה
איידס - בדיקת HIV
מדריך בדיקות...

כשל חיסוני: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, בספירת דם התקבלה תוצאה של 7 בmpv כשהטווח הנמוך הוא 7.1. בקריאה באינטרנט ראיתי שערכים נמוכים מצבעים על בעיות חמורות. כמו כשל חיסוני וסרטן. רציתי לדעת מה הגורמים להופעתם של ערכים נמוכים בבדיקה ומה המלצתך? אציין ששאר ספירת הדם בטווח הנורמה. והבדיקה נעשתה בגלל כאלה באזור הכליות. תודה

לערך MPV אין משמעות בפני עצמו במידה ומספר הטסיות תקין.

בעיה בת30 שנה.הולכת ומחמירה,ללא טיפול. פוליפים שגדלים במהירות.חוסמים את הנשימה בשעת שינה וגורמים למצב תתרנות קבוע. 1. 2 ניתוחי fess הועילו לחודשים ספורים.מנתח מומחה פסל ניתוח שלישי בשל מבחן התוצאה ובגלל הקרבה לקרקעית המוח. 2.דיקור סיני =ככוסות רוח למת. 3.הדרך היחידה היעילהשפותחת נשימה והרחה לתקופה של מקסימום חדשיים-שלשה. ידועות תופעות הלוואי לטיפול בקורטיזון.לאחרונה הפוליפים נראים במעלה הנחיריים.התתרנות מפריעה אך הבעיה העיקרית היא הנשימה בשינה דרך הפה מייבשת ומעירה לצורך לגימת מים וזה נמשך כל הלילה קימה בכל חצי שעה-שעה.ותוצר נוסף של הנשימה הן נחירות שמעירות את השכנה לחדר...שנאלצת לעבור לחדר אחר כדי לאפשר לי לישון מעט. 4.כריות להגבהת הראש למצב של כמעט ישיבה הורסות את הצוואר וחוליותיו. יש רופא שאמר לי שלא נורא אם אקח דיפרוספן כל חודש.אחרים דואגים לתופעות הלוואי(סכרת,חולשת העצמות...)ומסתפקים ב2 זריקות בשנה.מה דעתכן?האם נטילת 4-5 זריקות בשנה היא סבירה ונסבלת?

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. התכשיר מיועד לטיפול הן במצבים אקוטים והן במצבים כרונים של מצבים רפואיים המגיבים לסטרואידים כגון דלקת פרקים, אסטמה, אטופיק דרמטיטיס סקלורדמה ועוד. במתן סיסטמי התרופה ניתנת דרך השריר והמנה ותדירות המתן נקבעת עפ"י חומרת המצב והתגובה הקלינית. תופעות הלוואי לתרופה הינן מגוונות וכוללות תופעות קרדיווסקולריות, פני ירח, עלייה בתיאבון, תופעות עוריות (אטרופיה, עור "שביר" וכו), תופעות לוואי במערכת העיכול, תופעות לוואי מטבוליות (עלייה ברמות גלוקוז/תנגודת לאינסולין, השפעה על רמות אשלגן ונתרן וכו'), השמנה (ואגירת נוזלים), דיכוי מערכת החיסון ותופעות פסיכאטריות. תתכנה גם תופעות לוואי במערכת שריר שלד (שברים, אוסטאופורוזיס, קרע בגיד). התופעות לרב תלויות מנה ומשך טיפול. חלק מהן הפיכות ומשתפרות עם הפחתת מינון (במידת האפשר). חשוב לזכור כי כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי ולא כל תופעות הלוואי מופיעות בכל המשתמשים (התגובה ודרגת החומרה היא אינדיבידואלית). על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. בנוסף, קיימות תופעות לוואי שניתן למזער אותן כגון תופעות לוואי שריר שלד- באמצעות פעילות גופנית, מתן סידן/ויטמין D. טיפול בתכשירים רפואיים – כמובן, שבהתאם להנחיות הרופא. משך הטיפול נקבע על ידי הרופא המטפל. ככלל- טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון הגלום בשימוש בו. יש ליידע את הרופא על כל תופעת לוואי בלתי צפויה ולהיוועץ עמו לגבי משך הטיפול הנדרש.

הי, אם חולה במחלת IPF נדבק במחלת CMV, האם יש סכנה לפגיעה זמנית/קבועה בתפקודי הריאות? מוטרד כי למחלת CMV אין טיפול, וההחלמה יכולה לקחת הרבה שבועות.

שלום, יש טיפול ל CMV אבל המחלה לא גורמת לפגיעה משמעותית בדרך כלל בחולי IPF. עיקר הפגיעה שלה היא בחולים עם דיכוי חיסוני.

היי, אני שאלתי בעבר שאלה בפורום. אני סטודנט לרפואה עם ליכן פלנופילריס. איבדתי את רוב שיער הראש,הגבות, ריסים, שיער גוף, זקן בפרק זמן מאוד קצר. היום אני לא מזהה את עצמי במראה ואני כבר לא מרגיש אני. אחרי כשלון של הרבה תרופות אני לוקח כרגע תרופות של דיכוי חיסוני אבל כרגע שום דבר לא עוזר. המחשבות האובדניות מלוות אותי במשך כל היום. לצערי, גם פגעתי בעצמי כדי להקל על הכאב הנפשי. אני מטופל אצל פסיכולוגית שיקומית במחלקת עור בבית חולים בו אני מטופל. השאלה שלי היא האם אנשים שחווים פציעות,טראומות, מחלות קשות אי פעם מתגברים על התחושה שהם לא עצמם או שהיא תמיד ברקע? אני שואל כי לחיות חיים עם התחושה הזו שאתה לא עצמך הם אומללים לעניות דעתי. כששאלתי את הפסיכולוגית היא ענתה לי תשובה מבשרת רעות- שזה מאוד אינבידואלי ומורכב. מזה אני מבין שאני הולך לסבול לשארית חיי. ושאלה נוספת- אתה חושב שיש מקום לקחת כדורים פסיכיאטרים? אני סקפטי לגבי הכל- אני לא חושב שמשהו כבר יוכל לעזור לי בחיים האלה. תודה רבה.

היי אני מקווה שזה בסדר שאני בינתיים מגיבה. דבריך נגעו לליבי. אפשר להבין את הקושי הגדול שבו אתה נמצא בעקבות השלכות קשות של המחלה בטווח קצר. לפי דבריך, הכל קרה מהר מאוד, מה שלא מאפשר בהדרגה להסתגל למצב. לכן קשה להכיר את עצמך. בטיפול פסיכולוגי, המקום לעבד את ההרגשה שאתה חש שאתה כבר לא אתה. בדרך כלל מדובר בתהליך וזה מה שאני מבינה הפסיכולוגית התכוונה. דבר נוסף, אתה שואל לגבי תרופות פסיכיאטרית. מה ההמלצה של הפסיכולוגית? נראה שאתה בדיכאון ולא מאמין שיש משהו שיכול לעזור. אתה בטח אומר לעצמך אין לי את הזמן הזה, זה יותר מדי זמן, אני סובל כל כך. זה מובן. בינתיים אתה ממשיך בלימודים, נפגש עם חברים, פעיל בדרכים אחרות?

היי, זה בסדר. היא המליצה לפנות אל פסיכיאטר במקביל משום שיש לי מחשבות אובדניות כל היום כל הזמן. כן אני ממשיך כביכול כלפי חוץ לתפקד אבל ככל הנראה זה לא יימשך ככה עוד הרבה זמן עד שיקרה משהו. באמת ניסיתי הכל ושום דבר לא עוצר את המחלה. אני לא רואה טעם לחיות עם התחושות הקשות האלה ועם איכות חיים ירודה(האמת זה גם נבדק מחקרית על אנשים שסובלים מהמחלה).

שלום רב. הסבל שלך נוגע ללב ומאחל לך החלמה מהירה. עולה רושם שאתה סובל מדיכאון תגובתי לסבל הגופני. ממליץ לך להיעזר בטיפול תרופתי שיכול מאוד לעזור לך. במידה ואתה סובל ממחשבות אובדניות עליך לפנות לטיפול דחוף דרך הפסיכולוגית המטפלת או דרך מיון בית חולים בו אתה מטופל. חשובה מאוד שתקבל עזרה. אפשר לעזור לך להתמודד ולשאת את המחלה עד לשיקום והחלמה. מאחל לך בהצלחה ובריאות איתנה