תוצרי פירוק של חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/04/2013 | 10:26 | מאת: מיכל

היי, מאוד אופנתי עכשיו לקיים תזונה דלת פחמימות: סלט וביצה ( ואף בייצים) בבוקר, דג וירקות בצהריים, קצת פרי, גבינה וסלט בערב וכו'. ממש כמעט בלי דגן ומעט מאוד קטניה. השאלה שלי- האם זה מאושר קלינית? שאלה יותר רצינית: אני יודעת שיש דבר כזה שנקרא תוצאי פירוק חלבון וםה יש הרבה חלבון מהחי. על כמה לא בריא ולא מומלץ העניין או שכן מומלץ ביותר? תודה

28/04/2013 | 15:17 | מאת:

שלום מיכל, לצערי עד היום יש מעט מאוד מחקרים קליניים איכותיים שהבודקים השפעה של תזונה כזו לארוך זמן. בטווח של שנתיים היא נמצאה מועילה אף יותר מדיאטת אחרות לירידה במשקל והלרודת שומנים ותהליכים טרשתיים בכלי הדם. מעבר לכך אין ממש הוכחה לתועלת. מעולם לא נבדק ההשפעה לאורך זמן על תפקודי כבד, כליה, השפעה של דיאטה דלת סיבים יחסית על מערכת העיכול ועוד. דיאטה כזו יכולה להתאים לטווח קצר ולא כאורח חיים לעניות דעתי, אך אין הוכחה לכאן או לכאן. אנחנו כן יודעים שדיאטה זו אינה מומלצת לאנשים עם סוכרת, מחלות כליה וכבד. בברכה,דנה

28/04/2013 | 15:22 | מאת: מיכל