פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20481 הודעות
16769 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

בוקר טוב לקראת סוף הבישול של התבשיל שעשיתי ראיתי שהבטטה השחירה האם לזרוק את התבשיל או רק את הבטטה והאם זה בטוח לאכול את האוכל?

15/06/2023 | 21:47 | מאת: אביבה די וורולי

לא נראה לי שחייבים לזרוק . אולי תוציא את החלק שהשחיר.

האם יש בסיס מדעי לטענה לפיה ממתיקים מלאכותיים משבשים את מנגנון הפרשת האינסולין בגוף? אם כן, באיזה כתב עת ומתיי פורסמה הוכחה רצינית לטענה זו?

15/06/2023 | 21:46 | מאת: אביבה די וורולי

ממתיקים מלאכותיים לא משפעים באופן ישיר על הפרשת אינסולין, אך משפעים על מגוון מנגנונים אחרים, המשפעים לרעה על הבריאות (למשל דרך פלורת המעי, או השפעה על מנגנון התגמול דרך המח... ) אחפש מקורות.

מאחר שטרם היצגת מקורות, לא ברור לאיזו השפעה רעה התכוונת - במה היא מתבטאת אצל המשתמש. כמו כן, האם יש השפעה רעה לשתיית מי טוניק ללא סוכר (מומתקים בסוכרלוז)?

היא לא תחזור עם מקורות. היא הבטיחה לי כבר לפני כמה חודשים מקורות לשאלה ששאלתי. חפשי בגוגל סקולר "sweeteners effect on insulin" ותגיעי להרבה מאמרים בנושא

08/06/2023 | 08:17 | מאת: שרון - טבעונית

היי איזה סוג מחבט אתם ממליצים להכנת חביתות וכו שאינו פולט רעלים והוא נונסטיק? תודה

15/06/2023 | 21:43 | מאת: אביבה די וורולי

אין לי ידע ספציפי על איכות של סירים / מחבטות, העיקר שיהיה שלם ולא סרות, שלא ישחרר חומרים כאלו ואחרים.

06/06/2023 | 18:30 | מאת: שרון - טבעונית

אני טבעונית שנתיים ובעבר הייתי צמחונית. אינני אוכלת טופו וסוייה. מה עדיף לאכול אחרי ניתוח לאיחוי רקמות? קטניות, פירות וירקות ושקדים, קינוא ושיבולת. או ביצים אורגניות למרות שאני ממש נגעלת מחלבון מהחי? תודה

07/06/2023 | 07:24 | מאת: אביבה די וורולי

כל מה שאת כותבת מאד נכון. מרקים של ירקות וקטניות (עדיף להשרות ולהנביט קטניות): דלעת, דלורית, בטטה, קישועים, ברוקולי, כרובית, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק. כמובן כל העלים הירוקים. פטריות : עשירות בחלבון ובחומרים שמחזקים ומאזנים את מערכת החיסון.

05/06/2023 | 15:59 | מאת: ר

יודעת שמשתנה אבל כמה קלוריות בערך יש במאפה קינמון קטן ובסמבוסק גבינה ובולגרית?(לא קטן)

07/06/2023 | 07:21 | מאת: אביבה די וורולי

אני ממש לא יודעת. יש הרבה טבלאות באינטרנט.

29/05/2023 | 03:52 | מאת: דניאל

שלום, אני רווק שגר לבד ומכין לעצמי את האוכל לבד. התזונה שלי היא: כל יום: מספר מוצרי חלב, מנת עוף או בשר, מספר ירקות מתוך הירקות הבאים: גזר, תפוח אדמה, בטטה, בצל, קישוא, זוקיני, מלפפון, עגבניה, גמבה, שום. פעם ביום בדרך כלל אוכל מנה של כוסמת או קינואה. ביצה או שניים ביום. פעמיים בשבוע שעועית וחומוס מבושלים. מבחינת פחמימות לפעמים לחם, לפעמים קורנפלקס וכדומה. זה ככה בגדול פלוס מינוס. השאלה אם זה מקיף את כל מה שאני צריך או שלא? למשל - אין לי בתפריט ברוקולי, כרובית, חסה, תירס, פטריות, אורז, עדשים, פירות (פשוט רוב הפירות שאני רואה נראים על הפנים), פטרוזיליה / כוסברה וכדומה (פשוט אין לי כח להתעסק עם זה) ואני יכול מן הסתם לעשות רשימה ארוכה של כל מה שאין. אז השאלה אם מה שכתבתי מבחינת מה שאני אוכל זה מספיק לגוף בריא או שחסרים לי דברים? תודה רבה!

29/05/2023 | 20:50 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט חשוב להרחיב את המגוון של כל הירקות, בעיקר עלים ירוקים. גם לגוון בין הקטניות (עדשים - כל הצבעים). ופירות! לא פחות חשוב.

25/05/2023 | 11:43 | מאת: שרון - טבעונית

היי האם אגוזי קשיו בריאים ומומלצים למרות תהליך העיבוד בו מוציאים את הקליפה העבה בחום? האם מזין והאם מעלה את הכולסטרול הרע? תודה

28/05/2023 | 13:52 | מאת: אביבה די וורולי

כן עשיר בשומנים טובים. לא מכיל ולא מעלה כולסטרול.

למה הכוונה סודה לשתייה ללא אלומיניום? האלומיניום לא מצויין ברכיבים של סודה לשתייה רגילה

זה כנראה לוקח חלק בתהליך הייצור. לא אמורים להיות שאריות אבל כנראה יש חשש שישארו חלקיקים.

17/05/2023 | 22:17 | מאת: מיה

האם שמרי בירה אורגנים הם בריאים? רשום שיש בהם ויטמינים אבל תכולת הזרחן בהם גבוהה. האם כדאי לצרוך? תודה

22/05/2023 | 13:25 | מאת: אביבה די וורולי

ניתן לצרוך עשירים בויטמיני B. טבעוניים נוהגים להשתמש בהם כתחליף גבינה.

16/05/2023 | 21:27 | מאת: שלומית

שלום האם שתייה של מים ולימון סחוט שאני מכינה מראש ושותה במהלך כול היום ,הלימון מאבד מסגולותיו ? תודה ךתשובה שלומית

17/05/2023 | 00:16 | מאת: אביבה די וורולי

מאבד מעט מאד. אפשר להכין בקבוק לא גדול, לשתות הרבה, ולהכין חדש באמצע היום.

15/05/2023 | 17:15 | מאת: מיה

היה לי אנדומטריוזיס וטופל.. אני טבעונית ומפחדת לאכול מוצרי סוייה ואדממה כי הדעות חלוקות. עם רקע כמו שלי וחשש מסרטן שד האם כל מוצרי הסוייה, טופו ואדממה מסוכנים ?

17/05/2023 | 00:15 | מאת: אביבה די וורולי

מעט מוצרי סויה טבעיים לא אמורים להוות בעיה. ממליצה להתייעץ עם רופא. אם אף פעם לא אכלת סויה, אפשר להתחיל עם ממש מעט... מוצרים טבעיים ולא תעשייתיים.

10/05/2023 | 13:23 | מאת: מיה

היי האם האבקות חלבון הטבעוניות העשויות בוטנים/שקדים/חרובים הן בריאות? בגלל התהליך החימום האם מזינות בכלל?

10/05/2023 | 18:35 | מאת: אביבה די וורולי

אני מניחה שהן איכותיות. אבל... כדי לקבל חלבון מלא חייבים לשלב קטניות ואגוזים . ובכלל אני חושבת שעדיף לאכול מזון מלא, ולא אבקות חלבון. וגם עם מזון, וגם עם אבקות חלבון - לגוון !!

09/05/2023 | 12:00 | מאת: מיה

1. האם את הפירות ניתן לאכול עם שומן (כמו אגוזים/ שקדים/טחינה) 1. איך אוכלים שיבולת שועל ללא פירות ותמרים? כדי לא להעלות ערך גליקמי). 3. השילוב בין קינוא, בננה, אגוזים וטחינה בריא? אודה על תשובות המפורטות כל אחת בנפרד

09/05/2023 | 19:30 | מאת: אביבה די וורולי

פירות ביחד עם משהו שומני זה בהחלט שילוב טוב. לשיבולת שועל אינדקס גליקמי לא גבוה - אפשר לשלב פירות ותמרים עם אגןזים / שקדים - זו ארוחת בוקר או ערב נהדרת. 3. שילוב מצוין!

08/05/2023 | 10:27 | מאת: סיגי

שלום רב, אני בת חמישים. אוכלת כל יום שני אגוזי ברזיל. האם המינון מתאים? כמו כן אני קונה אותם כשהם מקולפים חלקית. האם זה בסדר לאכול אותם כך או שיש צורך לקלף את כל הקליפה? אני ממש מוטרדת כי הבנתי שניתן לחלות בסרטן הכבד אם אוכלים את הקליפה ואני אכלתי עם הקליפה תקופה מאוד ארוכה של מספר חודשים. תודה רבה מראש

08/05/2023 | 12:42 | מאת: אביבה די וורולי

אין משהו ספציפי לגבי הקליפה של אגוזי ברזיל. אפשר 1 או 2 ביום, ולגוון עם אגוזים אחרים.

07/05/2023 | 21:01 | מאת: לינוי

בבקשה יש לי שתי שאלות 1. האם מותר לשלב DHEA עם Q10 ? בגלל האינטרקציה...סרטן חלילה למשל 2. האם שניהם נחשבים הורמונים בכלל ?

08/05/2023 | 11:58 | מאת: אביבה די וורולי

DHEA הוא חומר מוצא להורמוני מין. קואנזים Q10 לא קשור ישירות לציר ההורמונלי. ממליצה התייעצות פרטנית על למה וכמה לקחת תוספים אלו.

רציתי לדעת מה יותר בריא לאכילה, פולי קקאו קלויים או לא קלויים ? ובהמשך, מה יותר בריא שתיית משקה קקאו חם או קר ? פשוט שמעתי שחימום הורס את המרכיבים הבריאים אשר בקקאו הטבעי ?

חימום בעיניי הורס את הערכים תזונתיים במידה קטנה מאד. קליה הורסת יותר.

06/05/2023 | 08:11 | מאת: שרון

שלום רב , התחיל אצלי שילשול רק פעם ביום,ולצורך זה שיניתי את התזונה, אם אני מפסיקה רק לכמה ימים תוספי מזון כמו ברזל ויטמין די וסידן יכול להיגרם נזק? תודה רבה שרון

08/05/2023 | 11:55 | מאת: אביבה די וורולי

זה בסדר גמור לעשות הפסקות בתוספים. לפעמים מאד מתבקש. ממליצה יעוץ פרטי, אם את לוקחת מגוון תוספים.

05/05/2023 | 10:48 | מאת: שיר

האם השילוב בין דגנים מלאים עם פרי באותה ארוחה מעלה את הסוכר בדם? בננה+שיבולת תפוח או תפוז+קינוא? תודה

08/05/2023 | 11:54 | מאת: אביבה די וורולי

כן, זה עלול טיפה להעלות אינדקס גליקמי, מומלץ תמיד לשלב מזון חלבוני/ שומני. (קינואה עשירה בחלבון, אז השילוב עם משהו יותר פחמימתי הוא בסדר) מעבר לכך, אצל חלק מהאנשים פירות לאחר הארוחה עלולים לייצר תסיסה וכבדות בעיכול. נמליץ לאכול פירות בארוחות ביניים.

03/05/2023 | 09:22 | מאת: סוזן

שלום רב, האם אכילת שום ובצל טרי יכולים לגרום לגזים? תודה לתשובה סוזן

08/05/2023 | 11:51 | מאת: אביבה די וורולי

זה מאד אינדיוודואלי, אולי בכמויות גדולות. המבחן הוא פשוט - תפסיקי לגמרי לכמה ימים, ותראי אם יש הבדל. יותר סביר לחשוב שזה שילוב עם עוד מזונות .

01/05/2023 | 14:48 | מאת: דנה

שלום קניתי לחם בריאות ללא ממתיקים מלאכותיים ללא תוספת סוכר וללא חומר משמר בסוף הרכיבים כתוב אלכוהול מתנדף בפתיחת האריזה למה הכוונה? האם הלחם מכיל אלכוהול?

08/05/2023 | 11:49 | מאת: אביבה די וורולי

בחלק מהלחמים הארוזים משתמשים באלכוהול כחומר משמר. אם כתוב שזה מתנדף, כנראה זה נכון... לפחות חלקית...

28/04/2023 | 16:34 | מאת: איציק ד

מבקש את עזרתך בהמלצות להמסת האבן שבכיס המרה. האבן היא כנראה מסוג כולסטרול. האבן התגלתה בצילום א.ס שיגרתי ללא שום תסמינים.

08/05/2023 | 11:48 | מאת: אביבה די וורולי

ממליצה על יעוץ מקצועי אישי

27/04/2023 | 14:31 | מאת: שרונה

שלום, רציתי לישאול לגבי שתיית של אבקת קקאו טבעי אורגני, האם יש חומצה אוקסלית בשתייה של 2 כפות ליום? כמה זה יכול להזיק? ובנוסף האם יש קופאין ? תודה רבה שרונה

08/05/2023 | 11:47 | מאת: אביבה די וורולי

בקקאו יש נוגדי חמצון חשובים מאד. יש גם חומרים מעוררים, דומים לקפאין, אך יותר חלשים מקפאין. לגבי חומצה אוקסלית אני לא יודעת מה הכמויות. אולי 2 כפות ביום זה הרבה. מומלץ לגוון בין מזונות טובים!

23/04/2023 | 17:54 | מאת: מיקי

היי,רציתי לשאול אם מישהי מקבלת זריקת דפו פרוברה פעם ב3 חודשים ולוקחת אצת קלפ כתוסף תזונה האם האצה פוגמת ביעילות אמצעי המניעה ?

24/04/2023 | 22:49 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא חושבת שאצת קלפ ויוד מתערבים עם הטיפול ההורמונלי. מומלץ גם לשאול את הרופא.

חוץ מירוקים ותותים מה מחייב שיהיו מתוצרת אורגנית ? תפוחים ואגסים? פירות הדר? בננות,\ קולורבי, גזר סלק קליפות קשה ורכה? תודה

זה משתנה כל שנה. כתבי בגוגל "דוח שאריות חומרי הדברה בפירות וירקות" כדי לראות את הביקורת האחרונה שנעשתה על ידי משרד החקלאות

24/04/2023 | 19:17 | מאת: אביבה די וורולי

פירות הדר חייבים להיות אורגניים אם עושים שימוש בקליפה. אני אוהבת להמליץ על ביצים אורגניות. מבחינת פירות וירקות - מה שיותר זמין. אם יש אורגני במחיר מקובל, אז להעדיף. אם אין, אז לקנות ולאכול אחרי שטיפה טובה.

23/04/2023 | 12:16 | מאת: בתהליך הבראת גוף

הי, כחלק מתהליך הבראת הגוף שהתחלתי, אני אוכלת כל בוקר טורטייה שאני מכינה משליש כוס מים, כף יפה של שיבולת שועל עבה ו2 כפות יפות של קמח עדשים. בתוך הטורטייה אני מכניסה חביתה, ירקות רבים, אבוקדו, גבינה רזה. אשמח להערכת ערך תזונתי בטורטייה עצמה, וגם ערך קלורי.... רק הטורטיה בלי המילויים.

בכף שיבולת שועל יש בערך 43 קלוריות, ובכף קמח עדשים יש 85 קלוריות (מה זה אומר כף יפה?). בכמויות של כף רגילה, יוצא לך 213 קלוריות לטורטיה

אני פחות עוסקת בערכים קלוריים. מבינה תזונתית - הקמח עדשים מכיל כמות יפה של חלבון, וגם סיבים ומינרלים. שיבולת שועל זו פחמימה מלאה, עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמיני B ומינרלי. זה שילוב מצוין שמספק לנו חלבון מלא, וסיבים. תוספת של ירקות ואבוקדו מספקת השלמה של ויטמינים ושומנים בריאים. גם ביצה משתלבת יפה ומשלימה חלבון ושובע. מקסים!

21/04/2023 | 09:33 | מאת: שלומית

שלום, כמה סוכר מכילים:1-מישמיש מיובש(אחד) 2- שזיפים מיובשים(שניים) אשמח לדעת כמה סוכר הם מכילים ? תודה רבה שלומית

21/04/2023 | 16:44 | מאת: אביבה די וורולי

אני באמת לא יודעת מספרים. אבל ברור שפירות מיובשים עשירות יותר בסוכר מאשר פירות טריים. מומלץ לשלב אותם עם אגוזים / שקדים / זרעים...

יכולה לפרט בבקשה אם גם טחינה אורגנית משומשום מלא מונבט או לא מונבט במיכל פלסטיק הוא בריא? בגלל הפלסטיק. תודה

21/04/2023 | 16:40 | מאת: אביבה די וורולי

טחינה משומשום מונבט יותר עשירה מאשר שומשום לא מונבט. באופן כללי עדיף לאחסן מזונות בזכוכית מאשר בפלסטיק. אבל בכל מקרה גם טחינה משומשום לא מונבט ובתוך פלסטיק היא דבר בריא ומזין - ומומלץ לשלב בתזונה.

19/04/2023 | 08:56 | מאת: סופי

שלום, מה בריא יותר ופחות משמין לאכול כתוספת לירקות או בשר אורז,דוחן ,בורגול או תפוחי אדמה תודה סופי

20/04/2023 | 00:03 | מאת: אביבה די וורולי

לגוון! אם מדובר על דגנים, אז תמיד לבחור את הדגן המלא.

19/04/2023 | 01:36 | מאת: אמיר

האם הם יותר בריאים? והאם הם פחות או יותר נגועים בסלמונלה מביצים רגילות

20/04/2023 | 00:02 | מאת: אביבה די וורולי

ביצי חופש באים מלולים בהם יש יותר מרחב מחיה ותנועה לתרנגולות. והתרנגולות מקבלות גם מזון טבעי. אני לא יודעת אם יש הבדל בסיכויים לסלמונלה או לזיהומים אחרים. תמיד בנושא של ביצים - חשוב להקפיד על היגיינה, לשמור בקירור, ולקנות במקומות ששומרים אותם בקירור...

18/04/2023 | 14:02 | מאת: נאווה

שלום, האם חמאת שקדים/קשיו/אגוזי לוז 100 אחוז אך לא בכבישה קרה, מספקים לנו ויטמינים ומינרלים או שאין בזה כלום? שואלת כי רוצה לתת לתינוק. תודה

19/04/2023 | 23:57 | מאת: אביבה די וורולי

כנראה בתהליך שהוא לא כבישה קרה חלק מהערכים התזונתיים יורד. עבור תינוק הייתי מקפידה על הכבישה קרה.

18/04/2023 | 12:47 | מאת: שיר

היי האם טחינה אורגנית משומשום מלא שאינה טרום מונבטת בקופסה מפלסטיק היא בריאה ומזינה?

19/04/2023 | 23:54 | מאת: אביבה די וורולי

כל סוגי הטחינה הם בריאים ומזינים!

19/04/2023 | 23:54 | מאת: אביבה די וורולי

כל סוגי הטחינה הגולמית הם בריאים ומזינים בעיניי.

18/04/2023 | 08:20 | מאת: חיים

בוקר טוב:) אני רוצה לעשות שניצל בתנור במקום לטגן אותו עם רכיבים בסיסיים ביצה לרסס עליו שמן זית ופירורי לחם זה פתרון שמבחינה בריאותית ערכים לאו דווקא קלוריות וכולי הוא טוב? כי אני מחפש לא את הרע במיעוטו אלא פתרון יום יומי וטעים ובעיקר בריא כי אני מאוד אוהב שניצל וזה גם בשר שקל לעשות יחסית

19/04/2023 | 23:53 | מאת: אביבה די וורולי

הטיגון עצמו הוא בעייתי כי עלולים להיווצר רדיקלים חופשיים - בגלל זה ממליצים על אפיה. מעבר לכך אפשר לתת את הדעת על הרכיבים: לבחור עוף אורגני או ללא אנטיביוטיקה. פירורי לחם אולי מקמח מלא... ותמיד לשלב עם ירקות טריים או מבושלים.

18/04/2023 | 00:08 | מאת: דניאלה

כבר תקופה שאני מצמצמת משמעותית צריכת גלוטן, על רקע גזים. במקביל, עקב תחושה כללית לא טובה בגוף ודפיקות לב מוזרות התחלתי תהליך תזונתי להבררת הגוף - והתחלתי להכין בבית טורטיות משיבולת שועל גסה טחונה עם קמח עדשים. כל פעם מילוי אחר (ביצה, אבוקדו, גבינצ, סלמון מעושן) והרבה ירקות. טריגלצידים בבדיקת דם לפני תחילת התהליך 130. בפסח לא היה קמח עדשים כשלפ אז רכשתי טורטיות תירס מוכנות.... בנוסף אכלתי פעם אחת בג'ירף שזה אוכל דיי מעובד. בבדיקת דם היום טריגלצידים 180, קפיצה חדה מאוד בפחות מחודש..... האם משהו בשינוי התזןנתי שתיארתי יכול להשפיע על הזינוק המהיר? בנוסף אשמח להערכה קלורית של הטורטייה.... 2.5 כפות קמח עדשים וכף שיבולת שועל עם מים.

19/04/2023 | 23:49 | מאת: אביבה די וורולי

קשה להעריך את הסיבה של שינוי דרסטי בערך אחד. חשוב גם להסתכל על שאר הערכים (גלוקוז, שומנים, תפקודי כבד...). ממליצה מאד על ייעוץ מסודר אצל איש מקצוע.

17/04/2023 | 20:50 | מאת: יותם

היי, תמיד שאני אוכל משולש עוף(כרעייםע מאחורי הבשר יש חלק שחור קטן כזה שאפשר לאכול שמזכיר קצת בטעם כבד, רציתי לדעת מהו החלק הזה והאם הוא נחשב לבריא?

17/04/2023 | 22:12 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא יודעת מה ההבדל מבחינה תזונתית.

17/04/2023 | 09:08 | מאת: יעל

שלום, כתוב על קופסאות הטונה של סטארקיסט: "יש לצרוך את מלוא התכולה עם הפתיחה". האם באמת זה כך ואי אפשר לשים במקרר לכמה ימים? ואם זה לא, למה הם כותבים את זה? זה יכול לעשות בעיות בריאותיות?

17/04/2023 | 22:11 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה את ההערה הזו, אך זה נשמע הגיוני. דג באופן כללי מאד רגיש ומתקלקל מהר. גם אם רוצים לשמור את הטונה ליום - יומיים, מומלץ בקופסת זכוכית אטומה - ולא בקופסת השימורים.

16/04/2023 | 07:18 | מאת: שלמה

שלום, אם אני אוכל תפוחי אדמה ובטטה, זה נחשב שאכלתי עכשיו ירקות? ואם לא, מה זה נחשב בעצם? תודה

16/04/2023 | 07:27 | מאת: אביבה די וורולי

תפוח אדמה ובטטה הם ירקות שורש. תפוח אדמה מכיל בעיקר עמילנים (שהם פחמימות), מינרלים, ומעט ויטמינים. בבטטה יש יותר נוגדי חמצון וסיבים - בהחלט ערך תזונתי יותר גבוה. ההמלצה היא לאכול ירקות מכל הצבעים, אז מומלץ להוסיף עוד ירקות כל יום (ירוקים בעיקר).

13/04/2023 | 14:10 | מאת: נעמה

היי, רציתי לשאול ביום שאני אוכלת הרבה מלח אני מפחדת מאגירת נוזלים מרובה והרגשה כללית לא טובה, מצד שני אני לא רוצה לא לשתות בגלל זה, אשמח לדעת מה אני יכולה במקביל לזה לאכול או לשתות כדי לבטל כביכול את הפעולה של המלח, תודה, יום נעים.

14/04/2023 | 18:11 | מאת: אביבה די וורולי

פשוט... לאכול עם פחות מלח, זה טוב להרבה דברים בבריאות. מעבר לכך, לא לחסוך בנוזלים! חליטות צמחים מספקות גם נוזלים וגם פעולה מנקזת / משתנת, ומונעות אגירת נוזלים.

16/04/2023 | 13:30 | מאת: נעמה

ברור להוריד מלח, אבל יש ימים שאני אוכלת אוכל שהוא קצת יותר מלוח ומיד יש לי אגירת נוזלים, לכן אני שואלת מה לאכול במקביל, תודה

12/04/2023 | 00:59 | מאת: מיכל

שלום, בני נמנע מלאכול ירקות ופירות מאז שהיה קטן , אני רוצה לתת לו קומפלקס של ויטמינים להשלמת החסר אך לא מצאתי משהו שמתאים לנוער,יש במדפים בעיקר למבוגרים או לילדים, אודה להמלצתכם

12/04/2023 | 12:01 | מאת: א

קומפלקס לא יתן הרבה. עדיף לבדוק מה ואם חסר ולהשלים לפי המלצת רופא\תזונאית

14/04/2023 | 18:04 | מאת: אביבה די וורולי

בדרך כלל אני לא אוהבת קומפלקסים - אבל לפעמים כן חשוב להשלים. בגיל 16 מולטיויטמין למבוגרים מתאים. אבל חשוב לתת את הדעת על מה באמת חסר לו בתזונה, ויותר חשוב, להבין מאיפה ההימנעות מפירות וירקות, ולעבוד על כך...

07/04/2023 | 13:31 | מאת: שיר

היי האם ניתן לאכול קינוא אורגנית מבושלת (ללא מלח ,תבלינים ותוספות) במשך 4 ימים הנשמרת במקרר? האם האיכות נשמרת? תודה

10/04/2023 | 12:26 | מאת: אביבה די וורולי

אני חושבת שכן, תבדקו שזה לא מקולקל - דרך טעם וריח.

06/04/2023 | 19:21 | מאת: רותם

היי, שמעתי ממישהו שלאכול טחינה גולמית פחות בריא מלאכול טחינה שמערבבים עם מים בגלל שאם מערבבים עם מים החומרים נספגים יותר טוב בגוף האם זה נכון?

10/04/2023 | 12:25 | מאת: אביבה די וורולי

לא שמעתי על נושא זה.

05/04/2023 | 02:39 | מאת: אמיר

קניתי קופסא של עגבניות שעכשיו בחלקם יש עובש ובחלק לא האם ניתן פשוט לזרוק את אלה שעם העובש ולאכול את השאר או שכדאי לזרוק את כולם?

10/04/2023 | 12:25 | מאת: אביבה די וורולי

מה שהיה צמוד לירק המקולקל לזרוק - אולי אולי אפשר להתשמש במה שלא היה במגע וממש רחוק, ולשטוף היטב עם חומץ.

04/04/2023 | 14:38 | מאת: שלומית

שלום רב, האם שתיה של כף אחת גדושה של אבקת קקאו ביום מספיקה כדי להפיק את מירב היתרונות,או שצריך להרבות יותר מהמשקה הזה?וכמה? תודה רבה וחג שמח שלומית

10/04/2023 | 12:23 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי בסדר גמור. גם לא צריך כל יום, הספקה של מגוון נוגדי חמצון, אנחנו מקבלים ממגוון של מזונות, בעיקר פירות וירקות

אם לגוף חסר ויטמין מסויים, מינרל מסויים או רכיב מסויים חיוני אחר אז יתפתחו בעיות נכון? אז איך אפשר לדעת שבמה שאני אוכלת ביום יום יש את כל מה שצריך כדי לכסות את כל הדברים החיוניים שאני צריכה? סתם לצורך הדוגמא, נניח יש מישהו שלא אוהב ירקות כתומים ולא אוכל בכלל גזר / בטטה / דלעת וכדומה, אז האם יתפתחו אצלו בעיות ויוכלו לאבחן את זה שהוא צריך להתחיל לאכול ירקות כתומים? וכן על זה הדרך לכל מיני ירקות או מאכלים אחרים.

29/03/2023 | 18:11 | מאת: אביבה די וורולי

אין נוסחת פלא. מומלץ לאכול כמה שיותר טבעי ויותר מגוון. אם אני הולכת עם הדוגמה שלך: מכל הירקות הכתומים אפשר למצוא אחד טעים, או לפחות מהפירות הכתומים. גם אם לא, ויש פירות וירקות משאר הצבעים, ועם גיוון מספק - אז לא יהיה חסר משמעותי של נוטריאנטים חיוניים.

תודה על התשובה. אבל עדיין לא הבנתי. הבנתי שיש דברים ייחודיים בירקות מסויימים. אז איך למשל מישהו שאף פעם לא אוכל עגבניה, יקבל דברים שנמצאים רק בעגבניה (או ירקות אחרים למשל עם רכיבים ייחודיים אחרים)?

26/03/2023 | 11:28 | מאת: סופיה

שלום, האם בקע סרעפתי יכול להיות מיכשול להצלחת דיאטה? תודה סופיה

29/03/2023 | 18:07 | מאת: אביבה די וורולי

לא אמור להיות. אפשר להתאים תזונה מתאימה לבקע, ומתאימה להורדה במשקל. זה כמובן מחייב ייעוץ מקצועי

20/03/2023 | 21:57 | מאת: חיים

ערב טוב רציתי לשאול לגבי מלח באוכל כשאני מתקן טעמים באוכל ומוסיף מלח מתי לעצור מבחינת הכמות כשהטעם בתבשיל טעים או שכל עוד שהאוכל לא מלוח מדי עם טעם לא טעים הכוונה בעיקר מבחינה בריאותית כמובן

29/03/2023 | 18:06 | מאת: אביבה די וורולי

טעים ומלוח הם מושגים מאד סובייקטביים. אני ממליצה פשוט להוריד את הכמויות באופן הדרגתי, כך שנוכל להרגיל את החיך שלנו ושל האחרים ללא קושי.

20/03/2023 | 12:34 | מאת: שימרית

שלום, האם ירקום מצליבים יכולים להזיק למי שיש לו בעיה בתפקוד בלוטת התריס,כלומר תת פעילות בלוטת התריס? והאם ירקות סולניים יכולים להזיק למי שחולה במחלת מיפרקים? תודה שימרית

20/03/2023 | 13:07 | מאת: אביבה די וורולי

שני המשפטים נכונים. המצליבים - מומלץ לבשל במצבים של תת פעילות, ואז השפעתם פוחתת.

20/03/2023 | 13:24 | מאת: שימרית

תודה לתשובה המהירה

20/03/2023 | 07:52 | מאת: אמיר

מי שלא אוהב ירקות האם עקרונית הוא יכול לקבל את אותם ויטמינים ומינרלים מפירות כמובן פירות מגוונים ולא סוג אחד?

20/03/2023 | 13:05 | מאת: אביבה די וורולי

חשוב לשלב גם פירות וגם ירקות בתזונה. יש מגוון כל כך גדול של ירקות, טריים, מבושלים... מגוון טעמים - אפשר לחפש ולמצוא משהו שאוהבים.

18/03/2023 | 10:08 | מאת: שרון

שלום רב. האם פיסטוקים טבעיים לא קלויים ללא קליפה יש חסרונות?כמה רצוי לאכול מהם ביום? תודה שרון

18/03/2023 | 19:44 | מאת: אביבה די וורולי

פיסטוק טבעי זה דבר נהדר, עשיר בחומצות שומן מזינות. חופן או שניים ביום, יכול להיות טוב. כמובן לגוון בין סוגי האגוזים והזרעים!

15/03/2023 | 16:31 | מאת: dan

שלום רב . שאלתי היא האם כדורי תוספי תזונה יכולים לפגוע ? האם קיימת בעיה כלשהיא עם התוספים הנל שאני מעוניין ליטול פרוביוטיקה אומגה 3 אצה כחולה כורכום פעמיים ביום (כולל חליטות צמחים שאני שותה ו2 כוסות ביום מיצי ירקות סלק גזר כרוב חסה תפוא ) תודה רבה על המענה .

15/03/2023 | 23:17 | מאת: אביבה די וורולי

אין כאן שום נתון עליך. אני לא יכולה להתייחס על מה מתאים ומה לא. ממליצה בחום על ייעוץ אישי עם איש מקצוע.

16/03/2023 | 11:53 | מאת: dan

היי. השאלה יותר היא ברמת הכלל על תוספי תזונה בגדול האם יכולים לגרום נזק (בן 29 מתעמל- בריא) .

16/03/2023 | 21:39 | מאת: אביבה די וורולי

כל תוסף תזונה חייב: סיבה טובה לקחת אותו, שיקול דעת מקצועי מתוך הכרות עם האדם, והפסקות וחישוב מחדש לפי תקופות.

שלום, אני סובלת מההתכווצויות הנל שמתרחשות למשל בקור. אבל גם מאכילת מוצרי מזון וקשה לי להבין מה בדיוק גורם לכך. למשל, אגוזים. האם תוכלו לכוון אותי ולומר אלו מוצרי מזון עלולים לגרום לבעיה זו וכך אוכל להמנע מהם.

12/03/2023 | 22:38 | מאת: אביבה די וורולי

אחד הגורמים הנפוצים להתכווצויות כאלו הוא חסר במגנזיום, והרבה פעמים מחמיר בקור. לא ידוע לי על מזונות ספציפיים שגורמים לכך. מגנזיום נמצא בעיקר ירקות הירוקים, וגם בפירות, סויה, קטניות ועוד...

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 410