פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20478 הודעות
16767 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

12/05/2022 | 09:23 | מאת: חיים

בוקר טוב:) עשיתי מתכון עוגיות תמרים מ280 גרם קמח לבן רגיל 60 מל שמן קנולה בכבישה קרה 60 גרם רסק תפוחים וממרח תמרים קליית גת שהוא ללא סוכר משמרים וצבעי מאכל עשוי רק מתמרים 100 אחוז כמו שאני מקפיד תמיד : אפיתי סיימתי ושמתי בנייר סופג בקופסה סגורה והנייר היה ספוג בשמן גם כשהחלפתי עוד פעמיים תמיד הנייר נספג בשמן זה אמור להיות ככה ? מקפיד לאפות בטמפרטורות שימנעו חמצון וכולי ב175 מעלות במקרה זה זה בריא ותקין לאכול את זה?

15/05/2022 | 11:04 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי שזו שאלה לאופים, לא לתזונאיים או נטורופתים.

09/05/2022 | 10:54 | מאת: מיה

היי האם אריתריטול הוא טבעי ורצוי להשתמש בו? אני אוכלת רק תזונה טיבעית 15 שנים. ומתלבטת לגבי אריתריטול .מה עדיף? הוא או סוכר קוקוס?

09/05/2022 | 22:44 | מאת: אביבה די וורולי

אריתריטול הוא סוכר טבעי שעבר שינוי כימי, ובעקבותיו הופך להיות בעל אינדקס גליקמי יותר נמוך ויותר מתאים למי שיש לו מחלות מטבוליות. סוכר קוקוס יותר "טבעי" וסביר מבחינת אינדקס גליקמי. בעיניי: לגוון כמה שיותר, ולהשתמש במתוק הטבעי של פירות, תמרים...

08/05/2022 | 08:20 | מאת: חיים

בוקר ושבוע טוב:) החזה עוף בזמן העשיה בתנור כמו מגיר שומנים ואז הוא כמו שוחה בבריכה של שומנים של עצמו שאלת תם יש דרך להמנע מהבריכת שומנים הזאת?(או שזה בלתי נמנע) והאם השומן הזה הוא לא בריא? מציין שאני מקפיד לעשות את החזה עוף בתנאים הבאים טמפרטורה-190 מעלות(12 דקות מכל צד) שמו זית-יד מרדכי אם אשים את החזה עוף על נייר סופג זה יעזור לזה או שזה בלתי נמנע

08/05/2022 | 09:26 | מאת: אביבה די וורולי

מדובר בשומן של הבשר עצמו. (+ השמן שאתה הוספת). פשוט אל תאכל אותו.

08/05/2022 | 09:40 | מאת: חיים

השומן הזה משפיע על החזה עוף עצמו או נספג בו בחזרה באיזה דרך או שפשוט אם אשים בנייר סופג זה יספוג אליו הכל סך הכל רוצה לעשות לבנות שלי שמאוד אוהבות חזה עוף הכי בריא שאפשר רוצה שיהיה להן טעים והכי חשוב בריא אז הן יכולות לאכול ללא חשש ? והאם השמן הוא קריטי והאם ניתן לצמצמם בו אני שם 2 כפות שמן לחצי קילו האם זה הרבה ?

08/05/2022 | 09:44 | מאת: אביבה די וורולי

הכל בסדר פשוט תוציא את החזה מהרוטב שלו ותאכלו בכייף! (אם אתה שם הרבה שמן זית, אז הרוטב שיוצא הוא יותר שמן זית מאשר שומן מהעוף, ואם הוא לא שרוף, אז זה ממש בסדר)

08/05/2022 | 09:49 | מאת: חיים

הבנות שלי מה זה אוהבות אותך עכשיו:)

06/05/2022 | 20:05 | מאת: שרונה

שלום, האם בירה מורידה כולסטרול? אם כן איזה רצוי לשתות ובאיזה כמות? תודה שרונה

08/05/2022 | 09:23 | מאת: אביבה די וורולי

לבירה יש השפעות מיטיבות בעיקר בנושא הרגעה ושינה. כמו כל משקה אלכוהולי - חייבים הרבה זהירות וכמויות קטנות מאד מאד. לא ידועה לי השפעה על כולסטרול, להפך: כל מה שמכיל אלכוהול מזיק לכבד, שם מתרחש רוב המטבוליזם של שומנים ושל הכולסטרול.

06/05/2022 | 19:11 | מאת: אנונימי

שלום רב. אני טבעוני. אני סובל ממשקל יתר, BMI כ 33. אני משתדל לשמור על תזונה נכונה ובריאה, אבל מידי פעם יש לי חשק לאכול כמויות גדולות מאוד של אוכל - הכל טבעוני אבל זה יכול להיות למשל שקית שלמה של אגוזים, קערה מלאה ועמוסה של מג'אדרה... פניתי למספר יועצים, שכל אחת מהם בנה לי תפריט, שדי חזר על עצמו, כשהדגש הוא על ארוחות מאוזנות לאורך כל היום. העניין הוא שאני לא מצליח לעמוד בתפריט, מאחר ואני יוצא מוקדם מאוד לעבודה. את ארוחת בוקר - אני מצליח לאכול בצורה טובה. אבל לגבי ארוחת צהריים - אין לנו את הזמן לאכול בעבודה, ואני מצליח לאכול לכל היותר פרי או ירק אחד עד שניים, וגם זה לא תמיד בישיבה, אלא בעת מעבר בין מקומות שונים, מה שמביא אותי לשעות הערב, ואז אני אוכל את עיקר האוכל. מה הייתם ממליצים לעשות? תודה מראש.

08/05/2022 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

המלצתי שתיקח בצידנית את ארוחת הצהרים ותחליט שאתה עושה הפסקה של 15 דקות ותשב לאכל . זה מאוד מאוד משמעותי. ובניים תאכל את התפוח שלך. לא בריצה לא בחטף אלא לתת את ה15 דקות האילה. ולא תחזור רכב הבייתה. ופחות תאכל אכילה רגשית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/05/2022 | 18:12 | מאת: אנונימי

תודה על.התשובה וההתייחסות. אבל אין לי את האפשרות הזו ברוב ימות השבוע. אני עובד במספר מקומות ובזמן ההפסקות אני עובר ממקום למקום. ואני גם עובד רחוק מהבית, מספר שעות.נסיעה, כך שאפילו ביום שישי הקצר, יצאתי ב 5 וחצי וחזרתי ב 4. השאלה איך להתארגן. תודה וסליחה על כך שאני שואל מחדש

09/05/2022 | 06:50 | מאת: אנונימי

חשבתי לפרט יותר. כדי להסביר את עצמי ולתאר את המצב. אני יוצא בערך ב 5 וחצי מהבית אני עובד במסגרות טיפוליות, וההפסקות מוגדרות מראש. בהפסקות אני נוהג ללכת לשירותים, לשתות לענות להודעות חשובות שקשורות לעבודה בווטסטפ ולהתארגן לקראת הטיפולים הבאים. בזמן שנותר אפשר לאכול ב 10 יש הפסקה גדולה. ב 12 יש הפסקה קטנה אז כמעט ולא נשאר זמן פנוי ב 1 וחצי יש הפסקה גדולה אבל אז אני עובר ברגל בין מקומות עבודה ואז אני אוכל ארוחת ביניים ב 3 יש עוד הפסקה קצרה מאוד ואז אין זמן גם לארוחת ביניים אחר כך אני י6צא לכיוון האוטובוס ונוסע שעתייפ עד 3. במעבר לאוטובוס יש זמן לאכול עוד ארוחת ביניים. אני מגיע הביתה בין 7 ל 8 ביום שישי בסביבות 4 אני מבין שזה לא נכון מבחינה תזונתית אבל לא יודע איך כן להתארגן תודה מראש

13/05/2022 | 21:33 | מאת: סליחה על ההתערבות

אם יש לך את האפשרות, נראה לי כדאי לך לפנות לטיפול תזונתי באופן פרטי. ככה תהיה תחת מעקב והיחס אליך ולאופן בו אתה חי יהיה רציני

14/05/2022 | 13:27 | מאת: אנונימי

תודה

05/05/2022 | 04:16 | מאת: מיה

היי איך הדגן פוניו של תבואות? האם בריא וטעים? תודהי

08/05/2022 | 09:18 | מאת: אביבה די וורולי

גם אני גיליתי אותו לאחרונה. ממשפחת הדוחן, מאד עדין, ללא גלוטן. מוזמנים לנסות ולספר.

שמעתי ששילוב של מיץ עשב חיטה עם כדור מדלל דם אליקויז אסור כי עשב חיטה בעצמו מדלל דם? האם זה נכון?

08/05/2022 | 09:17 | מאת: אביבה די וורולי

במיץ עשב חיטה יש מגוון מאד עשיר של חומרים פעילים, ביניהם ויטמין K, המעורב בתהליכי קרישת דם. לכן בזמן נטילת תרופות מאד חשוב יעוץ אישי ומדויק.

האם ריבוי שמן בעוגה במידה ונאפתה בשמן זית הופך אותה לפחות בריאה או ללא בריאה בכלל יש לציין שאני משתמש בשמן זית מובחר יד מרדכי דרגה 2 מותאם לעוגות ומקפיד לאפות על 170 תמיד

05/05/2022 | 23:06 | מאת: אביבה די וורולי

בכל מה שאתה כותב אין שום דבר לא בריא. כמו שכתבתי לפני כמה ימים, אם כבר להקפיד... אז על כמות הסוכר. אפשר פחות מאשר במתכונים הנפוצים...

01/05/2022 | 11:10 | מאת: מיה

היי יש כמה סוגי קטניות שאין אותם אורגנים. האם באופן שוטף לאכול קטניות לא אורגניות מהווה נזק?(מניחה שמרססים לא בארץ וגם בארץ מרססים בחומר שלא יהיו חרקים). תודה

02/05/2022 | 12:49 | מאת: אביבה די וורולי

קחו בחשבון שקטניות גדלות בתרמיל, שאותו אנחנו לא אוכלים, לכן נזקי הריסוס כנראה מינימלים יחסית למוצרים אחרים. בכל מקרה לא ממליצה לוותר על מוצרים אם לא ניתן למצוא אותם אורגניים.

29/04/2022 | 10:33 | מאת: מיה

היי מטעמי סטריות וחרקים אני נוהגת לשטוף ירקות עם מים וסודה לשתייה. האם הסודה לשתייה חייבת להיות ללא אלומיניום? ניתן גם להשתמש בסודה רגילה עם אלומיניום למטרה זו? תודה

30/04/2022 | 23:28 | מאת: אביבה די וורולי

בגלל שמדובר על סודה שנשטפת החוצה, אז הרבה פחות קריטי מאשר סודה לשתייה ממש. אולי פשוט יותר להחזיק בבית סודה ללא אלומיניום לכל המטרות...

29/04/2022 | 08:07 | מאת: דבי

ראיתי את השאלה שנשאלה פה ע"י חיים אם גזר מנטרל רדיקלים חופשיים ורעלים כמו שציינת האם זה בטוח לאפות או לטגן אותו בטמפרטורה שמונעת חמצון עד 180 מעלות נגיד בשמן זית?

29/04/2022 | 08:48 | מאת: אביבה די וורולי

עניתי גם למטה. בעיניי כן. ועוד תרוויחו גם אתם את נוגדי החמצון של הגזר.

בוקר טוב:) יש אנשים ששמים גזר בשמן (באפיה/טיגון)כדי לספוח אליו את החומרים"הרעילים"יש בזה אמת מדעית ? האם באמת הגזר סופח אליו רעלים או שזה סתם אגדה אורבנית?

28/04/2022 | 15:33 | מאת: טובה בר-שאן

חיים שלום בגזר יש נוגדי חמצון שומניים כמו בתא קרוטן . וכאשר מטגנים נוגדי חמצון אילה מנטרלים את הרדיקלים החופשיים והרעלים שנוצרים בטיגון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

אני יכול לאפות גזר בתנור עם שמן זית בלי חשש על 180 כדי למנוע חימצון?

האם אפשר לאפות בלי חשש פשטידת גזר בתנור על 180 מעלות עם שמן זית יד מרדכי כבישה קרה וכולי בלי חשש שהגזר יספח אליו את כל הרעלים והרדיקלים החופשיים?

29/04/2022 | 08:46 | מאת: אביבה די וורולי

הגזר לא סופח את הרדיקלים החופשיים , הוא מנטרל אותם - לכן זה בסדר גמור לאפות בשמן זית. תאפו, תבשלו, תהנו מכל מגוון הירקות, מכל הצבעים!

26/04/2022 | 20:22 | מאת: חיים

ערב טוב היום כשאפיתי את הקציצות בתנור ככל הנראה שכחתי להפעיל טיימר וכשנזכרתי וניגשתי לתנור ראיתי שהקציצות מעלות כמו מעין עשן כזה האם זה נקודת העישון של הקציצות והאם במצב כזה יש הפרשה של רדיקלים חופשיים שני נתונים חשובים להאיר את עינייך לגבי האפיה הזו אני אופה רק ב180 מעלות ואך ורק עם שמן זית יד מרדכי בכבישה קרה וכולי האם ניתן לאכול את הקציצות האלו או לזרוק האירי את עיניי בנושא דרך אגב התייעצתי עם מכרה תזונאית שאמרה לי שאמנם היא לא מומחית בנושא אך אם זה לא נשרף אז ניתן לאכול מה דעתך?

27/04/2022 | 10:59 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי שהתזונאית צודקת. לא לפחד לאכול

27/04/2022 | 11:36 | מאת: חיים

תבורכי תודה :)

24/04/2022 | 21:02 | מאת: שרון

שלום, יש לי סוכרת גבולית,ולא נידרשת לטיפול,ורוצה לישאול אם אני יכולה לאכול אבטיח כפרי יחידי ביום כמה לאכול מבלי להינזק? תודה לתשובה שרון

25/04/2022 | 09:09 | מאת: אביבה די וורולי

תמיד מומלץ לגוון. באבטיח יש לא מעט סוכר - בהחלט אפשר לשלב אותו בתזונה עם עוד משהו חלבוני/ שומני (אגוזים, שקדים, יוגורט, צפתית... )

24/04/2022 | 09:16 | מאת: חיים

בוקר טוב ברצוני לשאול לגבי כמויות שמן כאלו ואחרות שבמתכונים ברשת אם אקפיד על שימוש בשמן זית איכותי בכבישה קרה שהוא מותאם גם לעוגות שבהן אני משתמש בשמן זית של יד מרדכי דרגה 2 וגם אקפיד על טמפרטורה שנעה על בין 180-190 מעלות כדי להמנע מחמצון האם אוכל לשים כל כמות שיש במתכון שיש ברשת או שגם לזה יש הגבלה?

24/04/2022 | 12:55 | מאת: אביבה די וורולי

זה קצת כללי לשאול על כל מה שמסתובב ברשת. באופן כללי אני לא אוהבת להגביל בשמן זית. מה שכן אפשר כמעט תמיד להוריד ממתכונים זה הסוכר (מכל סוג שהוא). תנסו להוריד רבע מהכמות, ובפעם השנייה להוריד שליש... תראו שזה רק טוב!

שלום,האם אכילת פולי פול מבושלים עם הקליפה (לא התרמיל) גורם לפגיעה בזכרון או במח?

24/04/2022 | 12:51 | מאת: אביבה די וורולי

לא יודעת, אף פעם לא שמעתי על זה...

17/04/2022 | 20:24 | מאת: מנשה

אין לי בעיות כבד. האם גדילן טוב לתחזוקה שוטפת או שזה מיותר אם אין בעיות?

17/04/2022 | 22:35 | מאת: אביבה די וורולי

שלום עקרונית לקחת צמח מחזק כבד גם כשאין בעיות זה בסדר גמור. 1. חשוב שזה יהיה לפרק זמן מוגדר. 2. אפשר לשקול לקיחה של הצמח בתור חליטה או במצוי יותר מרוכז, עבור זה, חשוב להתייעץ באופן פרטני עם הרבליסט / נטורופת/ מטפל סיני...

06/04/2022 | 09:11 | מאת: אני

היי לא מצאתי פול אורגני ולוביה אורגנית מה הנזק לאכול קטניות רגילות מונבטות שאינן אורגניות בגלל הריסוס?

06/04/2022 | 22:52 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא חושבת שיש הבדל. בעיניי פחות עקרוני להקפיד על קטניות אורגניות מאשר על ירקות. לפי דעתי חשוב להקפיד על ירקות בעלי עלים ירוקים אורגניים. באשר סוגים אחרים, ניתן לשיקולים שונים.

היי לא מצאתי פול אורגני ולוביה אורגנית מה הנזק לאכול קטניות רגילות מונבטות שאינן אורגניות בגלל הריסוס?

05/04/2022 | 17:36 | מאת: אביבה די וורולי

בעיניי אם שוטפים טוב את הירקות, לא הכול חייב להיות אורגני. שטיפה טובה: השריה במים עם קצת מלח גס או חומץ או סודה לשתייה. מנקה מאדמה, חרקים, וגם שאריות של ריסוס. כמובן לא לשטוף עם סבון כלים או חומרים אחרים!!

03/04/2022 | 15:40 | מאת: שלמית

שלום רב, האם שתיית משקה מיץ רימונים מוכנים בבקבוקים ללא סוכר וללא חומרים משמרים טבעיים אורגני ,כך רשום על גבי התוית שלהם,יכולים לתת מענה עד אשר יופיעו שוב רימונים טבעיים שאני סוחטת כי העונה ניגמרה או שזה יותר נזק מתועלת? תודה שלומית

05/04/2022 | 17:33 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט כן. בתנאי שזה לא יהיה עם עוד סוכר או חומרים אחרים.

31/03/2022 | 08:50 | מאת: מיה

היי האם אורז בסמטי מלא הוא בריא? בגלל הארסן?

01/04/2022 | 16:11 | מאת: אביבה די וורולי

בכל הסוגים של אורז מלא יכולה להיות רמת ארסן יחסית גבוהה. המלצות: לשטוף / להשרות את האורז. לבשל בהרבה מים ולסנן אחרי הבישול (כמו שמבשלים פסטה), או אפילו להחליף את מי הבישול אחרי ההרתחה הראשונה.

28/03/2022 | 16:02 | מאת: עמית

שלום רב. כבר שנים רבות אני סובל מחולשה כרונית. עברתי המון בדיקות דם, גסטרוסקופיה, אנדוסקופיה וכד' וברוך ה' הכל היה תקין מלבד הממצאים היחידים שהברזל וויטמין 12B נמוכים ולאחרונה גם ויטמין D. לעיתים אני סובל מיציאות מרובות, לא שלשול אך בכל זאת פעמיים-שלש ביום ולפעמים אפילו 4-5 פעמים. זה מגיע בתקופות, תקופה מסוימת היציאות רגילות ותקופה אחרת מרובות. האבחנה שניתנה ע"י רופאי גסטרו היתה "חוסר ספיגה", לאמר: אני אוכל כמו שצריך אך הגוף לא סופג את הנוטריינטים הדרושים מן המזון. מדוע? לא היה באפשרותם לאבחן! אציין שלמרות שבהנחיית הרופאים נטלתי B12 תקופה ארוכה (וכמובן רמתו בדם וכן רמת הברזל עלתה מאד) לא הרגשתי שיפור בתחושת העייפות והחולשה. בהתייעצות עם 2 דיאטניות בקופה נאמר לי שהתזונה שלי בסה"כ טובה ומאוזנת ואם כן חזרתי לנקודת המוצא: אני עייף באופן כרוני חלש וחסר חיוניות אך אין פתרון. מתסכל ביותר! האם תוכלי בבקשה לעזור לי? תודה

31/03/2022 | 20:10 | מאת: מימי

יש לי בעיה בדיוק כמו שלך והרופאים בארץ חסרי תועלת כבר שנים. יש לי תור לרופא באוסטריה עוד שבועיים. אעדכן אותך כאן בהמלצות שלו

01/04/2022 | 16:08 | מאת: אביבה די וורולי

כשמאובחן חוסר ספיגה חייבים לטפל בשיקום הרקמות של מערכת העיכול, ושל המעי. קיימים מזונות מתאימים, תוספים וצמחי מרפא. מומלץ לקבל טיפול פרטני אצל נטורופת/ הרבליסט/ רופא סיני.

02/04/2022 | 12:16 | מאת: מימי

זו בעייה יותר רצינית משיקום רקמות עם צמחים. זו בעיה הורמונלית

27/03/2022 | 21:09 | מאת: מנשה

האם ליטול על קיבה ריקה, כמה זמן לפני או אחרי ארוחה? או בסמוך לארוחה ?

28/03/2022 | 11:55 | מאת: אביבה די וורולי

לגבי צמחי מרפא, עדיף תמיד לקבל יעוץ אישי, על פי הצרכים של המטופל. בד"כ חצי שעה לפני הארוחה.

26/03/2022 | 19:59 | מאת: שלומית

שלום רב, יש לי כולסטרול גבולי ,האם אפשר להוריד אותו בעזרת שתיית יין ? אם כן כמה לשתות מבלי להינזק? ואיזה סוג של יין רצוי תודה רבה מאוד שלומית

27/03/2022 | 08:18 | מאת: אביבה די וורולי

ביין אדום יש נוגדי חמצון. הם לא יורידו את רמת הכולסטרול, רק ימנעו את החמצון שלו . כוס ביום? אם יש בעיות בכבד אז מומלץ לא לצרוך אלכוהול בכלל. כדי להוריד את רמת הכולסטרול יש כלים אחרים, יותר אפקטיביים...

26/03/2022 | 17:52 | מאת: חנה אביגדור

איזי כמות צ'יקוריה נכון לשתות

27/03/2022 | 08:15 | מאת: אביבה די וורולי

קפה צ'יקורי הוא ללא קפאין. כמו כל דבר מומלץ לא להגזים, אפשר לגוון עם שתיה של חליטות אחרות.

24/03/2022 | 18:32 | מאת: מנשה

אני קוטף כמות גדולה של עלים וכדי שלא יעלו עובש בשימור, אני מחמם הכל בתנור אפיה עד שיתייבשו, וצורך כל פעם כמות קטנה. האם זה פוגע באיכות התזונתית שלהם?

27/03/2022 | 08:13 | מאת: אביבה די וורולי

עלי זית בתור צמח מרפא? תשתדל שטמפרטורת הייבוש לא תעבור את ה 50 מעלות צלסיוס.

24/03/2022 | 15:19 | מאת: סופי

שלום רב, האם פתיתי שיבולת שועל עבים יש חומצה פיטית והיא יכולה לפגוע בספיגה של סידן וברזל? כלומר אם אני מכינה דייסה של פתיתי שיבולת שועל עבים אותה אני מבשלת במים ומוסיפה לה אגוזים ושומשום וגרעיני דלעת וחמניות לא תהיה ספיגה שלהם?ומה בנוגע לחלב שיבולת שועל האם יש לה חומצה פיטית? תודה סופי

27/03/2022 | 08:12 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא הייתי דואגת מהחומצה הפיטית של שיבולת שועל. אפשר תמיד להוסיף מזונות עשירים במינרלים גם בארוחות אחרות.

22/03/2022 | 18:56 | מאת: מיה

היי האם תפוח אדמה אורגני עם קליפה הוא בעל ערך תזונתי רב? כדי לשלבו בתפריט? הסוכר שלי 90 ואני אוכלת 3-4 פירות ליום (המתוקים היחידים שלי) ועושה הליכות.. תודה

27/03/2022 | 08:10 | מאת: אביבה די וורולי

האינדקס הגליקמי של תפוח אדמה יחסית גבוה, אפיה עם קליפה היא בהחלט צורת הבישול הכי טובה. בשילוב בתזונה מאוזנת עם חלבונים ושמנים "טובים" זה בסדר גמור.

12/03/2022 | 09:44 | מאת: מיה

היי האם אפייה בתנור של נבטוטים מורידה מערכם התזונתי או שעדיף רק במייבש מזון?

13/03/2022 | 13:19 | מאת: אביבה די וורולי

אפיה בטמפרטורה גבוהה עלולה להוריד חלק מהערכים התזונתיים של מונבטים, אבל עדיין הם דבר טוב מאד, שמומלץ לשלב בתזונה.

08/03/2022 | 22:37 | מאת: מיה

היי האם ניתן לאכול כוסמת מונבטת ללא בישול ואפייה? כמו קורנפקס תודה

08/03/2022 | 23:19 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי שעדיף לבשל את הכוסמת או להשרות ולאפות.

האם דייסה קווקר יכולה לעצור שלשול במקום אורז

08/03/2022 | 11:33 | מאת: אביבה די וורולי

בדייסת שיבול שועל יש הרבה יותר סיבים תזונתיים מאשר באורז לבן, היא פחות תעצור שלשול. צריך לבדוק מה המקור של השלשול - זיהום חד פעמי? לאו דווקא מומלץ לעצור אותו לגמרי, רוצים להפטר מהחיידק המזהם, אבל חייבים לשתות הרבה, ולהיזהר מהתייבשות. שלשולים שחוזרים על עצמם בגלל בעיה במערכת העיכול? חייב התייחסות יותר מעמיקה על הסיבות, תזונה ועוד...

04/03/2022 | 13:22 | מאת: שלומית

שלום רב , מבקשת לדעת מה דעתך על תוסף מניתול שניתן באבקה,אני מבינה שהוא סוג של ממתיק האם יש לו תופעות לואי?והאם יש לו גם יתרונות? תודה רבה שלומית

05/03/2022 | 21:55 | מאת: אביבה די וורולי

מניטול הוא סוכר טבעי שעבר שינוי כימי, ובעקבות זה הוא בעל ערך קלורי ואינדקס גליקמי יותר נמוכים. בגלל זה הוא וסוכרים אלכוהולים אחרים מומלצים למי שרוצה לרדת במשקל ו/או לטפל בסוכרת. מבחינה זו אני לא כל כך אוהבת את תחליפי סוכר אלו, ומעדיפה להמליץ למטופלים להתרגל לצרוך פחות סוכר, פחות מתוק, ולחזור ל"מתוק הטבעי" , פירות, תמרים ועוד... כמויות מאד גדולות של סוכרים אלו יכולות לגרום לשלשולים. מניטול באופן ספציפי, נודע גם לאחרונה כתוסף בעל השפעות מיטיבות במחלת פרקינסון. אך לא ברור המנגנון.

23/02/2022 | 12:10 | מאת: יוסי

שלום, האם ממתיקים מלאכותיים גורמים לאי ירידה במשקל? לשומן בטני?

23/02/2022 | 18:30 | מאת: אביבה די וורולי

קיים דיון ער מאד על ממתיקים מלאכותיים, לדעתי הם לא תורמים לבריאות, ולא לתהליך תקין של ירידה במשקל.

19/02/2022 | 15:09 | מאת: אילנה

שלום רב האם פילפל רמירו בריא כמו פילפל אדום רגיל? הכוונה אותם ויטמינים? אודה לתשובתך.

21/02/2022 | 15:33 | מאת: אביבה די וורולי

מבחינה תזונתית הם מאד דומים, מומלץ תמיד לגוון בין סוגי הירקות. למשל לפלפלים מצבעים שונים יש מגוון קצת שונה של ויטמינים ונוגדי חימצון.

18/02/2022 | 14:52 | מאת: יובל

יכול להיות דבר כזה מבחינה גופנית שירדתי במשקל בקצב מהיר תוך שבוע אחרי שהתחלתי בסוג של דיאטה בדגש על צמצום בשומנים / פחמימות ? מה צריך לעשות בשביל לשמור על הסטטוס קוו ולהגיע לתוצאות יפות יותר

21/02/2022 | 15:28 | מאת: אביבה די וורולי

חייבת עבודה פרטנית על התזונה שלך.

16/02/2022 | 08:45 | מאת: שלומית

שלום רב, האם אכילת גבינה (ריקוטה)עם יוגורט בערב יכולה לעזור לשינה טובה? בתודה רבה שלומית

16/02/2022 | 09:32 | מאת: אביבה די וורולי

לא ידוע לי. מזון שמאד עוזר לשינה זה שיבולת שועל. באופן כללי: מזונות מבושלים וקלים לעיכול יכבידו פחות, ויעזרו לשינה טובה. עוד נקודה: מאד מומלץ לסיים לאכול לפחות 3 שעות לפני השינה.

13/02/2022 | 18:33 | מאת: אילנה

שלום רב האם פטריות שקונים בסופר אפשר לאכול אותן כמו שהן טבעיות ללא בישול או טיגון? האם אין בהם איזה חומר מסרטן אם לא מבשלים? אודה מאוד לתשובתך.

14/02/2022 | 12:20 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה חומרים מסרטנים בפטריות. את מתכוונת לחומרי הדברה? תמיד חייבים לשטוף טוב טוב ...

14/02/2022 | 15:22 | מאת: אילנה

אני מתכוונת לרעלן אגאריטין. שמעת על זה?

16/02/2022 | 09:33 | מאת: אביבה די וורולי

לא מכירה. אצא ואלמד...

04/02/2022 | 01:37 | מאת: חיליק

אני הולך לעשות דיאטה ורוצה לדעת אם זה חובה ללכת על התפריטים הקלאסיים שיש ברשת שאומרים שצריך לאכול דברים ספציפיים בשביל להגיע לתוצאות / לעשות דיאטה שמורכבת מאוכל מופחת קלוריות ( שניצלים של טבעול + אוכל מוכן למיקרו בכמויות לא גדולות + סנדביצ'ים בריאות ) ולאכול קצת פיצוחים + מעדנים דיאטטיים בין הארוחות ?

05/02/2022 | 21:58 | מאת: אביבה די וורולי

המלצה חד משמעית היא לקבל ייעוץ/ טיפול אישי להתאמת תזונה למצב הבריאותי ולמטרות שלך. בכללי: להרבות בירקות, פירות, קטניות, מזון שאתה מכין ואתה יודע מה יש בו. ולהמעיט בפחמימות ריקות, ובמזון תעשייתי.

02/02/2022 | 17:29 | מאת: אילנה

שלום רב ברצוני לדעת מה ההבדל בין שמן זית כיתית מעולה לבין שמן זית כיתית בכבישה קרה? ואיזה הכי בריא מבינהם? אודה מאוד לתשובתך.

02/02/2022 | 17:32 | מאת: אילנה

הכוונה שמן זית כחתית מעולה בכבישה קרה. מה ההבדל ומה יותר בריא. תודה רבה.

02/02/2022 | 23:03 | מאת: אביבה די וורולי

שניהם מופקים מכבישה קרה. שמן זית כתית מעולה (extra virgin) בעל חמיצות עד 0.8% - נחשב הכי איכותי ובריא. שמן זית כתית (virgin) - חמיצות בין 1.5% לבין 2%. נחשב קצת פחות איכותי.

31/01/2022 | 23:15 | מאת: סופי

שלום,ותודה לתשובה בענין אומגה3 מבקשת לדעת האם בזרעי פשתן יש אומגה 3 והאם גם הוא יכול להיות מדלל דם ? תודה רבה סופי

01/02/2022 | 11:48 | מאת: אביבה די וורולי

בזרעי פשתן יש אומגה 3, אך כשאנחנו מקבלים את הנוטריאנטים מהתזונה, ההשפעה היא לא כמו עם תוסף.. לא נראה לי צריך לדאוג מהשפעה מדללת דם מאומגה 3 בתזונה.

31/01/2022 | 17:55 | מאת: סופי

שלום, האם אומגה 3 הוא מדלל דם? ובנוסף אבקש לדעת אם זרעי פשתן שאני טוחנת יכולים להזיק למי שיש לה בעיה עם תת בלוטת התריס? תודה לתשובה סופי

31/01/2022 | 22:41 | מאת: אביבה די וורולי

תוסף של אומגה 3 יכול בהחלט לדלל דם. לא ידוע לי על בעיה בין זרעי פשתן טחונים לבין בלוטת התריס.

31/01/2022 | 09:12 | מאת: שלומית

שלום רב, האם צריכה של כף אחת של שמן זית בכבישה קרה ביום מספיקה כדי לקבל את היתרונות ,או שצריך לקחת יותר מכף אחת ליום כדי לזכות בכול הסגולות? תודה רבה שלומית

31/01/2022 | 09:23 | מאת: אביבה די וורולי

בעיניי שמן זית (כבישה קרה, כתית טהור, חמיצות נמוכה), הוא השמן המומלץ ביותר לכל שימוש במטבח. גם לתיבול סלטים, גם לבישול. אם זה יוצא יותר מכף ליום, כמה טוב.

29/01/2022 | 16:57 | מאת: מיה

היי האם שבבי סויה שאינם אורגניים בריאים?(אין בשוק אורגניים ללא הנדסה גנטית) תודה

29/01/2022 | 19:58 | מאת: אביבה די וורולי

בעיניי עדיף לאכול סויה לא אורגנית מאשר לא לאכול בכלל. כמובן חשוב שמוצרי הסויה יהיו כמה שיותר טבעיים ופחות תעשייתיים.

28/01/2022 | 16:27 | מאת: שירה

שלום רב, קראתי שכמות סידן שיש בכף טחינה גולמית 220 מ"ג,ובכף שומשום מלא יש בכף 115 מ"ג סידן אני צורכת 2 כפות מכול אחד מהם שלפי החישוב יוצא בערך600"ג סידן,האם זה נכון? ,האם אני צריך לקחת את התוצאות האלה בחישוב הכללי של צריכת סידן ביום? תודה שירה

29/01/2022 | 19:50 | מאת: אביבה די וורולי

דרך החישוב שלך נכונה. והצריכה שלך בהחלט טובה.

22/01/2022 | 12:50 | מאת: ברוך

שלום אתמול קניתי בחנות קופסת סלט תפוח אדמה במיונז של "סלטי שמיר".לפי טעמי הסלט היה טעים אבל מצומת (תחמיץ) יותר מדי. אחרי אכילתו הרגשתי כמו כווייה בלשון ובהמשך היום גם אי נוחות בבטן וושט מה הסיבה לתחושות האלה?

22/01/2022 | 19:39 | מאת: אביבה די וורולי

יכולה להיות רגישות לאחד הרכיבים? או שהמוצר היה מקולקל?

21/01/2022 | 16:07 | מאת: מיה

היי אני קוראת הרבה תגובות על שקדים עם או בלי קליפה האם בטוח ניתן לאכול שקדים שנשטפו ללא השרייה וקילוף? תודה

22/01/2022 | 19:37 | מאת: אביבה די וורולי

על פי מה שידוע, זה נראה לא בעייתי.

20/01/2022 | 21:23 | מאת: גילה

מעונית לדעת מה זה גבינת צאן וההבדל בין הגבינות שהם לכ צאן מה לדעתך בריא יותר צאן או האחרים וכח איזה חלב מומלץ

22/01/2022 | 19:37 | מאת: אביבה די וורולי

גבינות צאן מקורם מחלב של עיזים או כבשים. מוצרי חלב אלו נחשבים ליותר בריאים גם בגלל הרכבם התזונתי, וגם בגלל שבד"כ מיוצרים במחלבות קטנות, איכותיות ופחות תעשייתיות. בד"כ גם עיזים וכבשים גדלים וניזונים בצורה קצת יותר "בריאה" מאשר גידולים אינטנסיביים של בקר.

20/01/2022 | 21:15 | מאת: רוניתצ

מעונינת לדעת כמה קלוריות יש בכף סולת והאם דיסת סולת היא מזינה לארוחת ערבו והאם יש בה ערכים תזונתיים טובים תודנ

22/01/2022 | 19:33 | מאת: אביבה די וורולי

סולת היא צורת טחינה של חיטה, קצת שונה מאשר קמח רגיל. לכן ערכים תזונתיים של סולת ( וקוסקוס) וקמח ותוצריו (לחם, פסטה) די דומים: בעיקר פחמימות, מעט סיבים, מעט מאד מינרלים וויטמינים. כדי לקבל ארוחה מזינה אני ממליצה לשלב ירקות טריות או מבושלות, במגוון צבעים, ומקור חלבון איכותי.

19/01/2022 | 20:36 | מאת: מיה

היי האם פולי סויה אורגניים (שהושרו לילה) ונאפים בתנור עם מלח וקצת שמן זית בריאים ויש להם חלבון וערך תזונתי כמו לטופו? תודה

19/01/2022 | 22:23 | מאת: אביבה די וורולי

הערך התזונתי מאד דומה.

15/01/2022 | 20:38 | מאת: רותי

שלום אני נוהגת להכין תה ירוק מעלים יבשים אני משאירה אותם במים רותחים לשתי דקות אחרי זה מסננת ושותה עם ארוחת הבוקר אחרי שעה אני שוב שמה את העלים במים עד לרתיחה ושותה עוד כוס האם זה בסדר לעשות שימוש חוזר עם אותו העלים? התכונות של התה עדיין נשארים? לכמה זמן כדאי להשאיר אותם במים לפני המזיגה?

15/01/2022 | 21:08 | מאת: אביבה די וורולי

לאחר שעה או מקסימום שעתיים, חליטה נוספת של אותם העלים היא עדיין בסדר, אך לא יותר. התכונות נשמרות, אם כי במידה פחותה.

1 ... < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > ... 410