פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20478 הודעות
16767 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

28/02/2023 | 11:52 | מאת: שרון

שלום רב, איזה תוסף ברזל הוא הטוב ביותר והממולץ? תודה רבה שרון

01/03/2023 | 17:23 | מאת: אביבה די וורולי

קיימים מגוון תוספים מצוינים. תלוי מי האדם ומה הצרכים. תיגשו לבית מרקחת או בית טבע ותתייעצו על מוצרים זמינים. כמובן לוקחים תוסף של ברזל רק אם צריך, על פי המלצת איש מקצוע, לא על דעת עצמנו.

26/02/2023 | 14:41 | מאת: דבורה

איזה אוכל יכול לעזור במקרה של לחץ דם גבוה וממה צריך להפסיק

01/03/2023 | 17:17 | מאת: אביבה די וורולי

להרבות בפירות, ירקות, קטניות, עשירים בויטמינים וסיבים. להמעיט כמה שיותר במזון אולטרה מעובד שעשיר במלח ובפחמימות לבנות. ( כולל מוצרי בשר מעובדים). דגנים - מעט ומלאים בשר - מעט מאד ואיכותי וכמובן הרבה פעילות גופנית ושיטות להפגת מתחים.

25/02/2023 | 14:21 | מאת: שלומית

שלום רב , האם אכילת ביצה ומוצרי חלב באותה ארוחה אני מאבדת את הברזל שמצוי בביצה? תודה שלומית

01/03/2023 | 16:51 | מאת: אביבה די וורולי

כשאנחנו אוכלים תזונה עשירה ומגוונת לא חייבים לדאוג לספיגה של נוטריאנט כזה או אחר, הגוף שלנו מאד חכם, יודע לספוג את כל מה שהוא צריך.

19/02/2023 | 22:12 | מאת: שרון

איזה אוכל שאם אוכלים אותו בתדירות לא גבוהה יכול לעזור לתפקוד הקוגנטיבי/פיזי של הגוף ולהפוך את האדם לבריא יותר

21/02/2023 | 08:20 | מאת: אביבה די וורולי

הכול מתחיל בפירות וירקות... שמכילים ויטמינים, נוגדי חמצון... כל יום, חמישה צבעים. כן, תדירות גבוהה. :)

17/02/2023 | 11:44 | מאת: שירה

שלום לפי כל הבדיקות כנראה סובלת ממעי רגיז הכל תקין וגם לתזונה אמרו לא לעשות שינויים דרסטיים , עכשיו לבעיה נתנו נורמלקס הגביר את כאבי הבטן , לקסין פורטה עשה המון שלשולים , נתנו קולטאל התחיל לעבוד טוב אבל הבעיה שפתאום אחריי שבוע 10 ימים התחיל להוציא פצעים לא יפים שהיה מתרופה אחרת וכבר השתפר ועם התרופה הזאת שוב אז מפסיקה. עכשיו הולכת לנסות טבעי פסיליום אבל לאט שלא ייעשה שלשול בטעות , תוך כמה זמן משלוקחים ההשפעה ואיך זה עוד על מעי רגיש עוזר גם להתכווצויות וכאבי בטן שגם תופעות של המעי הרגיש ןמה דעתך יש איזה מזונות בתור התחלה שממש צריך להמנע המוזר כי חשבו בעיה אחרת דווקא משום מה לחם רגיל עושה לי טוב יותר מלחם מלא עשיתי ניסוי לחםצרגיל עשה סביר וברגע שחזרתי לנסות ללחם מלא שוב קצת חוסר עיכול , האם עגבניות כי הגסטרולוגית שאפשר לנסות מעט, תודה והאם התסמונת יכולה להגיע מכדורים פתאום יום אחד הגיעה ללא שום בעיות שהיו.

18/02/2023 | 23:03 | מאת: אביבה די וורולי

מעי רגיז היא הגדרה מאד כללית, אצל כל בן אדם מתבטא בצורה שונה. פסיליום יכול לעזור, בתור תרומה של סיבים - אבל כמו שאת אומרת, להתחיל עם כמויות מאד קטנות, ועם המון המון שתיה. מבחינת תזונה וצמחי מרפא - מאד ממליצה על טיפול אצל איש מקצוע. הרבה פעמים קיים גם רקע רגשי...

19/02/2023 | 07:43 | מאת: שירה

לגביי שתיה גם ככה שותה הרבה בגלל בעיה אחרת. ואין בעיה רגשית התחיל ביום בהיר מנסים כל מיני לאחרונה יש בעיה עם כדורים וגם ככה לוקחת לבעיה אחרת ודווקא אצלי חשבו שיותר מדי סיבים זאת הבעיה אבל אין בביקורים גם אצל גסטרולוגית וגם אצל דיאטנית , ובקשר לפסיליום פעם ביום לוקחים ולא יכול לירידה במשקל כי ראיתי שיש כאלה שלוקחים ולא זאת המטרה וזה אמור שמערבים שממיסים לגמריי כמו נורמלקס כי נשארו טיפה לא מומסות אבל בלעתי הכל.

15/02/2023 | 18:03 | מאת: חיים

ערב טוב נתקלתי בתבניות נייר אלומיניום וכולי ומכיר פחות או יותר מה בריא ומה לא אבל האם זה בטוח לאכול בתבניות מקרטון מתכלה

16/02/2023 | 22:05 | מאת: אביבה די וורולי

לפי מה שאני מבינה אלומיניום יותר בעייתי מאשר הקרטון, אולי בעתיד נגלה דברים אחרים.

11/02/2023 | 22:40 | מאת: מירי

האם מכשירים ביתיים מחוללי מימן במי שתיה פולטים אוזון לאוויר ואם כן, האם נשקפת סכנה למשתמש כתוצאה מכך או מסיבות אחרות? תודה.

12/02/2023 | 10:52 | מאת: אביבה די וורולי

אני ממש לא מכירה תחום זה...

ברור שלא. אלה מולקולות שונות לחלוטין. את לא יכולה לייצר יש מאין.

11/02/2023 | 15:32 | מאת: שרון

שלום, האם ירקות בתנור מאבדים את כל הויטמינים? תודה שרון

12/02/2023 | 10:52 | מאת: אביבה די וורולי

מינרלים נשארים בבישול / אפיה. ויטמנים - חלקם מתפרקים. חשוב לא להגיע לנקודת השריפה, על מנת לא לייצר רדיקלים חופשיים.

האם לפסטות אורגניות מקטניות או כוסמת יש ערך תזונתי רב למרות שהן עשויות רק מהקמח? תודה

12/02/2023 | 10:50 | מאת: אביבה די וורולי

פסטות עשויות מהקמח של אותם הקטניות. הערך הוא בעיקר החלבון (יותר חלבון ופחות פחמימות מאשר בפסטות מקמחים של דגנים). מבחינת ערכים אחרים: ספק רב אם נשארים שם.

09/02/2023 | 12:11 | מאת: שיר

האם סוכר תמרים אורגני (אבקה) במינון נמוך וכתחליף לתמר הוא בריא?

09/02/2023 | 14:19 | מאת: אביבה די וורולי

סוכר הוא סוכר - לא משנה מאזה פרי הוא מופק. תמר בתור פרי שלם תמיד עדיף, כי יש בו - מעבר לסוכר - גם סיבים, ויטמינים ומינרלים.

04/02/2023 | 22:24 | מאת: גדי

כרום פיקולנאט באמת יכול להפחית את ההרגשה של רעב ולאכול הרבה פחמימות ? מה העקרון שלו

06/02/2023 | 13:23 | מאת: אביבה די וורולי

כן, הוא מעורב בתהליך של רגישות לאינסולין. מוטב לקבל ייעוץ אישי.

04/02/2023 | 22:21 | מאת: מיכל

A שתייה דיאט יכולה לגרום לצמא+רעב אם שותים אותה כבר הרבה זמן ?

06/02/2023 | 13:22 | מאת: אביבה די וורולי

שתיה מתוקה וגם דיאט יכולות לעוות מנגנוני רעב ושובע. ממליצה מאד מאד להוריד שתיה מתוקה ודיאט מההרגלים שלנו... שתו מים, חליטות צמחים, מים בטעמים שמכינים בבית רק עם צמחים או פירות...

04/02/2023 | 11:50 | מאת: שרון

שלום רב, האם אפשר להוציא את המתיקות- הסוכר שבפירות יבשים אם אני משרת אותם למשך 24 שעות ושופכת את המים שהושרו בהם הפירות היבשים? תודה שרון

06/02/2023 | 13:19 | מאת: אביבה די וורולי

אם הפרי היבש הוא עם תוספת סוכר מעליו (או רכז תפוחים, או כל דבר) - אפשר לשטוף לכמה דקות. אם מדובר בסוכר הטבעי של הפרי - אז זה מה שיש. אם משרים אותם, מחזירים מים לפרי, וריכוז הסוכר יורד, אבל זה אותו סוכר. ממליצה לשלב פירות יבשים עם אגוזים ושקדים. ובכלל... לאכול פירות טריים! ממליצה

02/02/2023 | 17:31 | מאת: רוני

איזה סוג של אוכל עוזר להשפיע לטובה על לח דם גבןה והאם אוכמניות/חלב עושה גם כנ"ל ?

02/02/2023 | 22:12 | מאת: אביבה די וורולי

במצב של לחץ דם גבוה חשובה קודם כל פעילות גופנית, וטיפול להתמודדות עם מצבי סטרס. התזונה חייבת להיות כמה שיותר טבעית, לא מעובדת, עשירה מאד בנוגדי חמצון (פירות יער הם דוגמה מצוינת), ירקות, פירות, שמנים מן הצומח (שמן זית, אבוקדו, אגוזים, זרעים), וכמה שפחות מזון אולטרה מעובד, שומנים מהחי, ופחמימות לבנות.

01/02/2023 | 19:42 | מאת: שרונה

שלום האם שמן אבוקדו אורגני בכבישה קרה טוב לטיגון ולא מאבד מערכם של ויטמינים ומינרלים? האם הוא עדיף למטרת טיגון על פני שמן קנולה בכבישה קרה? שרונה

02/02/2023 | 22:08 | מאת: אביבה די וורולי

שמן אבוקדו יותר בשימוש קר. נקודת השריפה שלו יחסית גבוהה, אך כן הערכים התזונתיים נפגעים. על כל דבר שאתם מטגנים - תאזנו עם סלט חי גדול, עם כל הצבעים ועם שמן זית טרי. כך נוצר איזון בין הרדיקלים החופשיים שנוצרים בטיגון לבין נוגדי החמצון של הירקות החיים.

29/01/2023 | 23:28 | מאת: שרון

החלבון לא נפגע אך האם נותרים מינרלים כמו סידן ברזל ואבץ?הבישול עד ריכוך לוקח לי שעתיים) לא רוצה להנביט בגלל מקום במקרר. תודה

30/01/2023 | 07:32 | מאת: אביבה די וורולי

גם מינרלים לא מתפרקים, אבל חלקם עובר למי הבישול. מאד כדאי להנביט - על מנת לפרק חומרים מעכבי עיכול, ולהגביר נוכחות של ויטמנים ואנזימים פעילים.

28/01/2023 | 13:45 | מאת: לא ניתן לגלות

צה יותר בריא קמח לבן או קמח כהה??

28/01/2023 | 13:46 | מאת: לא ניתן לגלות

מה

28/01/2023 | 22:43 | מאת: אביבה די וורולי

יותר בריא קמח מלא - שמיוצר מהגרעין המלא של הדגן: אנדוספרם, קליפה ונבט.

27/01/2023 | 16:02 | מאת: שרון

האם בישול ארוך(3-4שעות) של קטניות פוגע בערכם התזונתי והחלבון? תודה

28/01/2023 | 22:42 | מאת: אביבה די וורולי

בישול ארוך לא פוגע בחלבון. מומלץ להנביט קטניות לפני הבישול - כך יורדות כמויות הרכיבים מעכבי עיכול, וזה מאפשר לקצר זמני בישול.

למה בכלל צריך לבשל את הקטניות כל כך הרבה זמן? אני סובלת ממעי רגיש, עד כדי כך ששיניתי את התפריט שלי מקצה לקצה. אני מבשלת את הקטניות זמן סביר, נאמר שעה וזה בסדר גמור. יוצא מבושל ונימוח בפה.

26/01/2023 | 19:10 | מאת: מנשה

מהו סוג ויטמין D המועדף? האם D3?

28/01/2023 | 22:41 | מאת: אביבה די וורולי

ויטמין D3 זה מה שמקובל היום בתוספים . זו המלקולה הפעילה, שלא דורשת הפעלה ע"י אור השמש.

26/01/2023 | 16:21 | מאת: שלומית

שלום רב, רציתי לישאול לגבי ירקות מבושלים במרק האם הויטמינים נישמרים גם אני אוכלת מהמרק במהלך השבוע במשך3-4 ימים? ועוד דבר האם שתיה ממש לפני הארוחה מבלי להמתין, היא עדיפה מאשר לישתות במהלך הארוחה או לאחריה? תודה לתשובתך שלומית

28/01/2023 | 22:39 | מאת: אביבה די וורולי

ברור שעם הזמן חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד. חשוב לשמור בקירור - ולחמם כל פעם רק את המנה הרצויה. שתיה, לחלק מהאנשים עדיף להרחיק מהארוחות הגדולות, לפני האוכל זה בסדר לרוב האנשים.

26/01/2023 | 14:26 | מאת: שיר

האם בישול של קטניות בסיר לחץ פוגע בערכים התזונתיים והחלבון? תודה

28/01/2023 | 22:37 | מאת: אביבה די וורולי

לא אמור לפגוע, רק מזרז את הבישול

25/01/2023 | 23:20 | מאת: דני

אני עם בעייה של אובר אכילה ומתעסק על לחשוב על אוכל ובזמן האחרון יש הרגשה בערב של לא רוצה לאכול (פעם הייתי אוכל הרבה בלילה) שזה לא אופייני לי אני אוכל מסודר וגם לוקח כרום פיקלונאט וחוטף גם אוכמניות מה גורם לזה והאם זה יוריד אותי במשקל אם זה יימשך ככה ?

26/01/2023 | 11:39 | מאת: אביבה די וורולי

קשה להבין לפי מה שאתה מתאר. התעסקות יתר מסביב לאוכל, יכולה להיות דבר שגורם לסטרס. ממליצה על התייעצות עם איש מקצוע.

25/01/2023 | 21:30 | מאת: מורן

שלום אני בת 27 ובשנתיים האחרונות אני התזונה שלי היא טבעונית ב85% מהזמן ואפילו יותר. הסיבה לכך היא שיש לי אנדומטריוזיס ותזונה טבעונית ללא גלוטן היא הדבר היחיד שעוזר לי. יחד עם זאת יש לי 2 שאלות חשובות. 1. קראתי שתזונה טבעונית יכולה להיות עשירה באוקסלט דבק שעלול לגרום לאבנים בכליות, בין המאכלים שציינו היו כמעט כל סוגי הקטניות, סלק תרד ובעיקר טופו. האם זה נכון? ואם כן, כיצד להוריד את רמת האוקסלט בגופי ועדיין לאכול בריא וטוב מכיוון שארוחה עיקרית אצלי בכל יום כוללת סוג של קטניה או טופו. 2. בשנה האחרונה בערך ראו בבדיקת הדם שהחומצה האורית שלי בשתן מעט גבוהה, כששאלתי את הרופא שלי מה לעשות הוא אמר להפסיק לאכול מוצרים מן החי.. רק שאני לא אוכלת בכלל מוצרים מן החי. מה לעשות האם גם זה קשור לתזונה הטבעונית? תודה.

25/01/2023 | 21:59 | מאת: אביבה די וורולי

אני חושבת שתזונה טבעונית היא דבר מצוין, בעיקר עם רקע של אנדומטריוזיס שהיא מבוססת על תהליכי דלקת. בעיניי נושא האוקסלטים לא חייב להדאיג. חומצה אורית - אולי חייבים לבדוק את יחס בין אבות המזון . ממליצה ייעוץ אישי.

25/01/2023 | 13:10 | מאת: שרון

האם התוסף חומצה אלפא ליפואית יכול לסייע לכאב עיצבי מרכזי ניורולוגי ערב שבץ? תודה

25/01/2023 | 20:19 | מאת: אביבה די וורולי

חומצה אלפא ליפואית חשובה למערכת העצבים - ממליצה מאד על יעוץ אישי .

23/01/2023 | 15:38 | מאת: עפר

שלום. נאמר לי על ידי תזונאית מקצועית שכדאי להפסיק להשתמש במשקה סויה (במקרה שלי: משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת) מכיון שהוא מגדיל את שומניות הכבד. 1) האם הדבר נכון, ומדוע? 2) ומה בדבר תחליפי חלב סויה כמו משקה שקדים, משקה שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז, או משקה אורז ושקדים? תודה!

25/01/2023 | 20:18 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא רואה קשר ישיר בין חלב סויה לבין כבד שומני. חשוב לגוון בין תחליפי החלב, ולהקפיד לקחת את הטבעיים ביותר ללא סוכר או חומרים תעשייתיים אחרים. המושג "מתיקות מופחתת" מחשיד: יש סוכר אבל פחות? או כל מיני ממתיקים אחרים ? פרוקטוז הוא בעייתי לכבד שומני, והרבה פעמים זה נכנס כתחליף לסוכר (סוכר פירות, סירופ תירס, לתת... )

22/01/2023 | 13:32 | מאת: קרן

שלום האם נכון שלבישת גרביים ספוגים בחומץ עוזרים להורדה של לחץ דם גבוה? למבוגר מעל גיל 50?

22/01/2023 | 23:00 | מאת: לא לא לא

לא!!! החומציות יכולה לגרום לגירויים בעור ואפילו לכוויות. מה שבטוח,כדי להורידלחץ דם,צריך לשמור על תזונה נכונה ולהקפיד על ביצוע פעילות גופנית

25/01/2023 | 20:15 | מאת: אביבה די וורולי

לא מכירה את השיטה הזו. ללחץ דם: בהחלט תזונה מאוזנת, הורדת מלח ומזון תעשייתי, ספורט, טיפול להורדת סטרס...

21/01/2023 | 09:40 | מאת: סופי

שלום, האם עודף חלבונים כתוצאה מאכילה מהמזון ,יכולה להזיק לכליות? תודה רבה סופי

25/01/2023 | 20:13 | מאת: אביבה די וורולי

אצל אדם בריא זה לא קורה בד"כ.

20/01/2023 | 21:23 | מאת: שלומית

שלום רב, מה עדיף ומומלץ יותר ירקות מבושלים ,ירקות באידוי,או ירקות באפיה?היכן אנו מקבלים את הויטמינים ומינרלים בצורה הטובה ביותר? תודה שלומית

25/01/2023 | 20:12 | מאת: אביבה די וורולי

ירקות טריים, וגם באידוי הם מצוינים. גם אפויים זה טוב, העיקר לא לשרוף. אם מבשלים בהרבה מים, אז חלק מהמינרלים עוברים למי הבישול - אז מרקים הם תמיד דבר טוב.

20/01/2023 | 04:23 | מאת: אמיר

רוצה לאכול בריא אבל חושש מהריסוס בפירות וירקות האם הריסוס הוא בגדר מזיק מאוד לא מתאפשר לקנות אורגני מה לעשות?

25/01/2023 | 20:11 | מאת: אביבה די וורולי

בכל מצב, חשוב לאכול פירות וירקות. גם אם זה אורגני וגם אם לא... חשוב לשטוף טוב , להשרות לרבע שעה במים עם מלח או עם חומץ, וחלק גדול מהריסוס מתנקה.

19/01/2023 | 21:40 | מאת: Linoy

אני בת 43, בריאה בדרך כלל, לא לוקחת תרופות , עשיתי בירור קרדיאלי ממש ממש מקיף, עשיתי בדיקת בלוטת התריס יצא לי 6.2 לכיוון תת פעילות חריגה קלה, ויצא לי TPO AB >>> 94 השימוטו חריגה קלה לפי הבנתי מעל 60 זה חיובי .. שאלותיי בבקשה 1. מניסינך יש אנשים שיש להם מצב חמור יותר מבחינת השימוטו? 2. במצב שתיארתי זה יכול לגרום להפרעות קצב לב בזמנים של ביוץ ומחזור חודשי ? בכללי יכול להיות קשר בין המצב הספציפי שלי לבין הפרעות קצב לב קלות ? 3. מה הטיפול הכי טוב למצבי ? 4. האם מותר לי סושי .. כי זה יוד... לא התייעצתי עם דיאטנית בנושא רק ראיתי באינטרנט שיוד לא מומלץ במקרה של השימוטו.. (אצלי השימוטו 94) 5. המלצה על מולטי ויטמין לנשים שכולל בתוכו יוד מומלץ במצבי לדעתך ? אני מחפשת ללא יוד ולא מוצאת לצערי 😞😞😞 אני במצב כלכלי רעוע ולכן המשאבים שלי מבחינת תקציב דל לכן מחפשת פתרונות לא יקרים למצבי.. כולסטרול רע יצא לי 67, סך כולסטרול 140, כולסטרול טוב 59, הורמוני הבלוטה T3 ו T4 תקינים בטווח הנורמה, בירור קרדיאלי בסדר לדעת מספר קרדיולוגים, עשיתי בדיקת דם לגלוטן ואני לא רגישה לציליאק יצא תקין, הכל מעט מה שציינתי שני המדדים... מדאיג מעט.. אציין מחזור סדיר חודש בחודשו אבל נמשך יומיים ומועט .... כל פעם בשינויים הורמונליים חודשיים חשה הפרעות קצב והקרדיולוגים לא מייחסים חשיבות לזה.. לא מעשנת אגב. נתתי פירוט מדוייק.. סלחי לי על האורך🙏🙏 אשמח מאוד למענה לדעה שלך אם צריך לעשות משהו בכלל.

25/01/2023 | 20:09 | מאת: אביבה די וורולי

ברור שאת חייבת התייעצות אישית, ולרפואה הטבעית יש כמה כלים מצוינים כדי לעזור. האשימוטו זו מחלה אוטואימונית בה בלוטת התריס נתקפת ופעילותה יורדת. לפי דעתי יוד במזון יכול רק לעשות טוב, אך חייבים לטפל גם במערכת החיסון כדי לאזן את התהליך האוטואימוני. אני לא מכירה את הקשר עם בעיות לב, ובגלל זה את חייבת יעוץ אישי. נטורופת, הרבליסט קליני או רופא סיני יעזרו לך מאד.

17/01/2023 | 14:44 | מאת: יוני

אם בנקום מלח בסלט שמים גבינת חלומי/אנשובי זה מתאזן?

17/01/2023 | 15:40 | מאת: אביבה די וורולי

כן... אם שמים בסלט רכיב שהוא כבר מלוח, אין צורך להוסיף עוד מלח. ובתבשילים / מרקים: ניתן להוסיף תבלינים טבעים במקום מלח, או סלרי, בעל מליחות טבעית (וסיבים ועוד דברים טובים...).

האם אילו שצורכים תזונה טבעונית חיה (פירות וירקות אגוזים וזרעים מקבלים מספיק חלבון והאם בריא? הכוונה לתזונת 801010

17/01/2023 | 13:01 | מאת: אביבה די וורולי

אפשר להיות טבעוניים ולקבל מספיק חלבון ושומן בריא. חשובה צריכה של קטניות, אגוזים , זרעים. לא כל תזונה טבעונית חייבת להיות 80 10 10. חשוב האיזון בין אבות המזון וההתאמה האישית.

16/01/2023 | 18:03 | מאת: אמיר

האם עדיף לצרוך את החלב המועשר שיותר יקר והם מציינים שיש בו ויטמין D ויותר סידן?

17/01/2023 | 12:55 | מאת: אביבה די וורולי

עדיף לקבל ויטמינים ומינרלים ממזון טבעי, ופחות מתוספים מחוברים למזון...

16/01/2023 | 01:40 | מאת: ניב

אני שותה מים ומינרלים ושמתי לב שיש מותגים עם הרבה יותר נתרן ממותגים אחרים עדיף להעדיף את אלה שעם פחות או שזה זניח?

17/01/2023 | 12:37 | מאת: אביבה די וורולי

חשוב לשמור על רמות נתרן נמוכות, אך כנראה במים זה זניח: במים מדובר על מ"ג לליטר. תבדקו מוצרי מזון אחרים, שם הערכים הם מ"ג ל- 100גר.

15/01/2023 | 18:05 | מאת: אמיר

שלום מאוד אוהב אנשובי אבל כמויות המלח מבאסות ולא בריאות האם יועיל להסרת המלח העודף לשתוף /להשרות את האנשובי במים?

15/01/2023 | 19:35 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט טוב לשטוף / להשרות במים.

15/01/2023 | 17:20 | מאת: אמיר

האם לאכול טחינה גולמית ללא מים זה עושה בעיות עיכול או שזה בריא?

15/01/2023 | 17:25 | מאת: אביבה די וורולי

טחינה עשירה בחומצות שומן חיוניות (ביניהן אומגה 6), בסידן ומינרלים נוספים, סיבים תזונתיים ועוד... טחינה רגילה, מלאה, גולמית או מטובלת בבית ... כולן טובות מאד לבריאות. מילת הקסם הידועה... גיוון.

12/01/2023 | 12:38 | מאת: יוסי

האם בריא לשתות כל בוקר כפית של שמן זית כתית מעולה ואם כן איזה זן של שמן זית הכי בריא?

15/01/2023 | 12:46 | מאת: אביבה די וורולי

שמן זית כתית מעולה, רמת חומציות נמוכה, בבוקר מעודד תהליכי עיכול ומטבוליזם ותומך בבריאות. זה לא חייב להיות כל יום ולא כל החיים. באופן כללי, שמן זית איכותי חייב להיות נוכח בתזונה שלנו כל יום.

??

אין התנגדות גורפת... בכל הגלאים ובעיקר אצל קטנטנים המזון חייב להיות טרי, קרוב לטבעו, לא מעובד, מגוון כמה שיותר.

12/01/2023 | 10:10 | מאת: אמיר

אומרים שכוס יין ביום זה בריא ללב השאלה היא אם גם יין שמבושל בפיסטור ויין שמכיל סולפיט לרעננות המוצר

15/01/2023 | 12:42 | מאת: אביבה די וורולי

ביין אדום יש נוגדי חמצון שתורמים לבריאות, ולבריאות כלי הדם. כמובן יש עוד הרבה נוגדי חמצון אחרים בכל עולם הצומח, ולא "חייבים" את היין כדי לשמור על הבריאות. סולפיטים וניטריטים בעיתיים מסיבות אחרות - הם עלולים לעורר תהליכי אלרגיה.

12/01/2023 | 10:09 | מאת: אמיר

האם ירכות חתוכים בשקית טריים שמוכרים כמו כרוב לבן סגול חסה גזר זה בריא כמו לקנות חסה גסר כרוב שלם או שזה לא בריא?

15/01/2023 | 12:26 | מאת: אביבה די וורולי

תבדקו עם העיניים שלכם אם זה נראה מספיק טרי ואיכותי... כמובן עדיף לקנות את השקיות מאשר לא לאכול בכלל ירקות...

12/01/2023 | 10:04 | מאת: אמיר

רוצה לאכול בריא והתחלתי לאכול כל יום סלק אחד בינוני רציתי לדעת האם זה בריא או שזה יותר מדי סוכר אני לא סוכרתי אבל גם לא רוצה להיות

15/01/2023 | 12:25 | מאת: אביבה די וורולי

הסוכר שבסלק בעיניי מתאזן עם כל המרכיבים המצוינים שלו. כמובן כל דבר במידה ואיזון. למשל לשלב אותו בסלט או עם ירקות מבושלים עשירים בסיבים, ופחות פחממתיים ( חסות, ירוקים למיניהם, ברוקולי, כרובית ועוד... )

12/01/2023 | 10:02 | מאת: אמיר

מוכרים ברשתות מארז של סלק מבושל בואקום רציתי לדעת האם זה בריא כמו טריא או פחות על האריזה כתוב שיש שם רק סלק

12/01/2023 | 10:10 | מאת: חוקרת צעירה

יש בזה אמנם רק סלק, רק קח בחשבון שכדי לשמור על המוצר, מיד אחרי הבישול הסלקים נארזים ומחוממים בטמפרטורה גבוהה מאוד (בדרך כלל מעל 115 מעלות) כחלק מתהליך הסטריליזציה וכדי להרוג כל חיידק שעדיין נותר בסלק, בין אם טוב או רע. כלומר, מבחינה תזונתית, אי אפשר ממש להשוות לסלק טרי או כזה שבישלת בעצמך.

15/01/2023 | 12:22 | מאת: אביבה די וורולי

סלק עשיר מאד בנוגדי חמצון, סבים ועוד. חלק גדול מאד מחומרים אלו נשאר בסלק המבושל.

11/01/2023 | 16:29 | מאת: שיר

מדוע מציעים לניקוי רעלים בדרך כלל בפסח לאכול אורז מלא עם יש בו ארסן? האם בבסמטי המלא האורגני יש ארסן בצורה מסוכנת?

15/01/2023 | 12:20 | מאת: אביבה די וורולי

נכון, יש חשש בבעייתיות מסוימת בארסן בכל סוגי האורז המלא (מלא רגיל, אדום, שחור). ויש פתרון: להשרות ולשטוף את האורז היטב. לבשל את האורז בהרבה מים ולסנן (לא כמו עם האורז הרגיל שבו שמים מים בכמות מדויקת שייספגו כולם). כך אחוז מאד גדול מהארסן שאולי קיים נשטף עם מי השטיפה ומי הבישול.

10/01/2023 | 16:40 | מאת: שיר

האם מוצר זה בריא? רכיבים: קמח אורז מלא אורגני (65%), עמילן טפיוקה אורגני (34%), מלח

15/01/2023 | 12:09 | מאת: אביבה די וורולי

זה מוצר פחמימתי. אם האורז מלא, כנראה יש שם נוכחות של סיבים - אולי כמותם כתובה על המוצר. כנראה פחות מעובד מאשר הרבה דברים אחרים.

08/01/2023 | 14:46 | מאת: אימי

שלום אביבה ותודה על ניהול הפורום. שבוע שעבר ענית לגולשת באתר ש"קיים דיון ער מאד לגבי ההשפעה הפיטואסטרוגנית של הסויה, וההשלכות על הבריאות. ". תוכלי לפרט? הרי סויה היא מקור החלבון העיקרי בחיות משק. בעצם, בכל פעם שאנחנו צורכים מוצר כלשהו מהחי, אנחנו צורכים עמו גם את הפיטואסטרוגנים שאכלה אותה חיה. איך ניתך לדעת מהי כמות סבירה של סויה נצרכת? תודה

08/01/2023 | 14:48 | מאת: אימי

אם תוכלי בבקשה לקשר למחקר או שניים שנחשבים מובילים בתחום, או למטה אנליזה, זה בכלל יעזור

15/01/2023 | 12:07 | מאת: אביבה די וורולי

הדיון הוא בעיקר על ההשפעה הישירה של סויה על המערך ההורמונלי. היום רוב המחקרים מראים שלפיטואסטרוגנים יש השפעה מאזנת ולכן מיטבה עם הבריאות. אחפש מחקרים. לא ידוע לי שהשפעה כזו יכולה לעבור דרך הסויה שהבקר שלנו אוכל, חומרים אלו בכל מקרה עוברים תהליכים מטבוליים באותם החיות. זו שאלה מעניינת, אשתדל לחפש חומר.

06/01/2023 | 00:12 | מאת: ליאור

שימורים (חצילים ממולאים) שיש בהם סוכר והם בערך 400 גר' עם אורז זה משהו שיכול להפריע אם אני מנסה כרגע סוג של דיאטה ?

07/01/2023 | 23:35 | מאת: אביבה די וורולי

קשה עד בלתי אפשרי להבין כמה רכיב אחד (כמויות? תדירות? ) יכול להיות משמעותי בתזונה עליה אין שום ידע נוסף. אם התזונה מאוזנת ומלאה, ואם אין בעיות ספציפיות, רכיב בודד - כנראה לא ישפיע בצורה משמעותית.

03/01/2023 | 22:40 | מאת: דינה

מה ההבדל בין קמח מלא לכהה מבחינה בריאותית ?

07/01/2023 | 23:25 | מאת: אביבה די וורולי

יש קמחים 100% מלאים, בהם נטחן כל גרעין החיטה (כולל קליפה ונבט), - הם אמורים להיות הכי איכותיים ובריאים... ויש קמחים המורכבים מקמח לבן + סובין חיטה, יש קמחים מורכבים מקמח מלא+ קמח לבן. חשוב מאד לקרוא את הרכיבים, שם הכל אמור להיות כתוב בבירור.

02/01/2023 | 18:16 | מאת: גיגי

האם רגישות חמורה לשום נדירה? או האם יש כמוני עוד?.. ואיך אפשר לאכול בחוץ אוכל מבושל הרי הכל בימינו מכיל שום ובצל. האם מוכר מסעדות עם מנות תפריט ללא שום ובצל? (אני כבר שנה בלי שום ובצל כי גרם אצלי להתכווצויות בגרון ולקוצר נשימה)

07/01/2023 | 23:21 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא יודעת כמה נפוצה התופעה. כמובן חייבים מאד מאד להיזהר בחוץ...

אילו מינרלים, חלבון וויטמינים במדוייק נותרים בקטניות שבושלו זמן רב ולאחר הועברו לאפייה בתנור? תודה

07/01/2023 | 23:19 | מאת: אביבה די וורולי

מינרלים לא מתפרקים בבישול, מקסימום עוברים למי הבישול. חלבונים אולי מתפרקים לחלקים קטנים, אבל הרכב חומצות האמינו והערך התזונתי לא משתנים עם הבישול. (אם היו אנזימים פעילים במזון הטרי, הם כבר לא יהיו פעילים, אך הערך החלבוני נשאר). לגבי ויטמנים מאד קשה לדעת - חלקם מתפרקים בבישול. קשה להעריך כמותי - בגלל זה חשוב לגוון בין המזונות מן הצומח, גם בין מזונות טריים וגם מבושלים.

01/01/2023 | 15:02 | מאת: שלומית

שלום, משקה סויה נחשב פעם ל מסוכן ויכול ליגרום לסרטן שד,האם הסברה הזו עדיין קיימת או דברים השתנו? תודה שלומית

01/01/2023 | 21:12 | מאת: אביבה די וורולי

קיים דיון ער מאד לגבי ההשפעה הפיטואסטרוגנית של הסויה, וההשלכות על הבריאות. ההמלצה היא לשלב את הסויה (במוצרים כמה שיותר טבעיים ולא מעובדים) בכמויות סבירות ולא מוגזמות. לגבי תחליפי חלב - גם כאן ניתן לגוון: סויה, שקדים, קוקוס, אורז, שיבולת שועל...

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 410